Discovery Norge har startet jakten på deltakere til en ny sesong av starter castingen til en ny sesong av «Top Model». Forrige gang realityserien rullet over norske skjermer var på TV3 høsten 2013. Den nye sesongen skal gå på den konkurrerende kanalen Fem.

Men det er ikke bare kanalen som er ny. Ifølge Discovery Norge er de på jakt etter deltakere som utfordrer de tradisjonelle modellidealene.
 
- Fem skal gjøre en ny sesong av «Top Model», der de tradisjonelle modellkravene til høyde og midjemål forkastes. Vi er på jakt etter de modellspirene som ikke nødvendigvis får plass i «size zero». Vi ser først og fremst etter karisma, utstråling og personlighet – og selvsagt potensialet til å se helt fantastisk ut på bilder, sier mediesjef i Discovery, Hanne McBride.
 
  -Det er befriende å søke etter modellspirer vi kan fronte som sunne forbilder. Vi håper at alle som har en drøm om modellyrket, sender inn en søknad, sier McBride.

Programmet spilles inn i Lisboa og ledes av et dommerpanel bestående av bransjeprofiler. Vinneren vil få en ettårskontrakt med modellbyrået MILK, som har sitt hovedkvarter i London.