I år er det Stian Blipp som skal ta på seg programlederjobben når den norske tv-bransjen skal feire seg selv på det store direktesendte tv-showet «Gullruten» i mai og Blipp lover  KampanjeTV å skille på Gullruten og Gullfisken.

Da Stian Blipp ledet TV 2s reklamekonkurranse «Gullfisken» for to år siden fikk programlederen nemlig en tungeblipp da han ønsket velkommen til «Gullruten». Glippen til Blipp ble i løpet av kvelden kommentert på sosiale medier og etter en liten pause måtte Blipp beklage overfor seerne.

- Klarer du å holde tunga rett i munnen i år?

- Et ekspertteam er blitt satt på plass for å hjelpe meg til å skille fisker fra ruter. Så gjennom mye arbeid skal jeg klare det, sier Blipp til KampanjeTV.

Les også: Gull-glipp for Blipp

I dag loset Blipp pressen feilfritt gjennom de nominerte til årets «Gullruten» på Østbanehallen i Oslo og Stian Blipp sa til KampanjeTV etter pressekonferansen at han ikke har noe i mot å lede «Gullruten»-showet også i årene som kommer og gjøre det til en tradisjon som Dorthe Skappel gjorde det i mange år – men på en betingelse.

- Hvis TV 2 har lyst til at jeg skal gjøre det, så gjør jeg det, sier Stian Blipp til KampanjeTV.

- Så du er åpen for å bli «Mr. Gullruten»?

- Når du sier det på den måten kanskje ikke, sier Blipp.

Frem til 2012 var det nemlig Dorthe Skappel som ledet programmet og det gjorde hele Norges Dorthe i 13 år på rad. Skappel ble sterkt knyttet til programmet, men etter at Skappel sluttet, har ikke TV 2 klart å finne er programleder som har kunnet fylle rollen i flere år på rad. I fjor var det komiker-duoen Cecilie Steinmann Neess og Jakob Schøyen Andersen som ledet showet.

Les også: Farvel til Dorthe

Blant de nominerte var det særlig tre programmer som stakk av gårde med mange nominasjoner. Det var det mye omtalte programmet «Petter Uteligger», dramaserien «Unge lovende» og årets nyskapning «Skam».

Les også: Petter Uteligger gir TV 2 Gullruten-rekord

Les også: - Alle kan kjenne seg igjen i «Skam»