NRK og TV 2 er klare med kampfordelingen foran årets EM i fotball. Klare er også Julie Strømsvåg, som blir TV 2s anker, og Carina Olset, som skal lede NRKs sendinger.

Strømsvåg får med seg Erik Thorstvedt som fast ekspert under studiosendingene fra Kontraskjæret for TV 2, mens Øyvind Alsaker og Kasper Wikestad kommenterer kampene i Frankrike.

Olset har med seg fotballekspert Lise Klaveness på Kontraskjæret, og og andre Christian Nilssen,Tom Nordlie, Andreas Stabrun Smith og Bengt Eriksen som kommentatorer i Frankrike.

Som for to år siden deler de to kanalene studio på Kontraskjæret, der kampene også skal vises på storskjem for et utendørspublikum.

Les mer: Fortsetter fotballfesten på Kontraskjæret

TV 2 får åpningskampen, mens NRK får vise den store finalen.

- Vi har en god fordeling av kampene med NRK, der begge parter har fått rikelig med attraktive kamper. For oss er åpningskampen mellom Frankrike og Romania, to semifinaler og de første kampene til Sverige, England og Island blant de oppgjørene vi har størst forventning til, sier sportssjef Vegard Jansen Hagen i TV 2.

Janne Fredriksen, redaksjonssjef for event i NRK Sport, sier at også hun er godt fornøyd med kampfasiten, særlig Tysklands innledende kamper, i tillegg til finalen.

- Englands siste innledende kamp, mot Slovakia, er også en godbit. Og så gleder vi oss stort til å vise Sveriges to siste gruppespillkamper, der de skal kjempe mot Italia og Belgia om en plass i åttendelsfinalen, sier Fredriksen.

TV 2 har denne gangen valgt å sende sine kamper fordelt mellom TV 2 (19 kamper) og TV 2 Zebra (9 kamper). NRK viser samtlige kamper på NRK1, med unntak av siste runde av gruppespillet der også NRK2 og NRK3 vil brukes til de parallelle kampene.