Sekretariatslederen i Skup, Jens Egil Heftøy, har sagt opp sin stilling med umiddelbar virkning etter at revisor fant avvik i regnskapet på nesten 43.000 kroner.

Revisjonsfirmaet Baker Tilly Grimsrud & Co har avdekket manglende kostnadsdokumentasjon, samt privat og ikke-autorisert forbruk for 42.859 kroner, heter det i en pressemelding fra Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse (Skup).

– Skup-styret beklager at stiftelsen har havnet i denne situasjonen. Vi ønsker å få klarhet i hva som har skjedd og ha åpenhet om resultatene av gjennomgangen, sier styreleder Jan Gunnar Furuly.

Sekretariatslederen har sagt opp jobben sin og han vil betalte tilbake beløpet. Forholdet blir anmeldt til politiet onsdag, opplyser Furuly.

– Foreløpig er dette en personalsak. Vi har ikke hele bildet, og kan ikke gi flere detaljer på det nåværende tidspunkt, sier han.

Stiftelsen har søkt advokatbistand og startet en detaljert gjennomgang for å fastslå det totale omfanget. Sekretariatslederen har ikke svart på NTBs henvendelser tirsdag kveld.