Det begynner å bli en myte at «Paradise Hotel»-deltakere ødelegger fremtiden sin ved å være med i programmet. For mange kan deltakelse i programmet tvert imot være en døråpner for en karriere innenfor blogging eller programledelse på tv eller radio.

Eksempler er tidligere vinner Petter Pilgaard, som etter deltakelsen fikk jobb i NRJ, deltaker Kristin Gjelsvik som startet den suksessfulle bloggen «Styleconnection» og ble med i flere sesonger fra «Bloggerne», deltaker Stian Staysman som fikk et løft i artistkarrieren og ble en av finalistene i fjorårets «Skal vi danse», og tidligere vinner Vida Lill, som etter deltakelsen fikk jobb som web-tv reporter for Paradise Hotel. 

Fra fjorårets sesong har deltakerne Pierre Louis og Isabel S. Raad hatt suksess med å kjøre sitt eget løp som bloggere med Nordic Screens-avtale.

Les mer: Nordic Screens satser på Paradise Hotel-par

- Naturlig å bruke profiler vi dyrker frem
Flere av deltakere som har vært med i tidligere sesonger av «Paradise Hotel» har knyttet seg til andre selskaper og plattformer enn MTG etter deltakelse. Gjennom den nye nett-tv-serien «Livet etter» sikrer MTG seg å beholde deltakerne i eget univers litt lenger.

- Hvorfor ønsker dere å satse videre på «Paradise Hotel»-deltakerne?

- «Paradise Hotel» er et konsept som lever både på lineær tv og på nett, hittil i år er nesten halvparten av seerne er på TV3play. Vi satser i stor grad på egenproduksjoner på vår play-tjeneste, og da er det naturlig å forlenge det universet som «Paradise Hotel» er. Deltakerne blir svært populære etter programmet, og det blir naturlig for oss å lage egne programflater til kjendiser som vi selv har laget, sier Line Vee Hanum, pressesjef i MTG tv.  

Les mer: Én av tre sjekket inn på nett

- Gjør dere dette fordi mange eks-deltakere knytter seg til andre selskaper og plattformer etter deltakelse?

- Det er naturlig for oss å bruke deltakerne vi dyrker frem som kjente profiler gjennom «Paradise Hotel» også i andre programflater. Vi kjenner dem godt, vi har allerede hjulpet dem med å bygge sine profiler gjennom media og sosiale medier, og vi vet hvordan de gjør seg i tv-programmer. Når vi skal caste til playproduksjonene vet vi jo på forhånd hvem som egner seg og ønsker å være med etter at «Paradise Hotel»-sesongen er ferdig innspilt.

Hun utdyper:

- Alle som er i «Paradise Hotel» får dessuten tilbud om å være med i Splay, et MTG-eid YouTube-nettverk, dersom de ønsker å bygge seg opp som videobloggere. Det er flere deltakere som har benyttet «Paradise Hotel» som et springbrett til videre karrierer og så nå er knyttet til andre selskaper eller plattformer, men det er jo bare en anerkjennelse av hvilken gjennomslagskraft «Paradise Hotel» har.

Får ikke betalt for å være med
Vee Hanum kan ikke si hvem som skal være med i dokuserien, men avslører at det er «et knippe av årets deltakere».

- Det er bare årets deltakere som er med, for det handler om hvordan livet er rett etter at de kommer hjem fra innspilling i Mexico. Vi har allerede begynt å følge noen, og kommer til å gjøre det over hundre dager.

Deltakerne får ikke betalt for å være med.

- Det ligger mye verdi i det å bli eksponert. Vi vet at mange bruker dette som et springbrett for videre karriere, så det blir et promovindu for de som ønsker å gjøre noe videre.

- Er det noen som har takket nei til å være med?

- Nei, deltakerne har jo meldt seg på tv-programmet av en grunn, og skyr ikke rampelyset – jeg tror mange syns det er fint å få muligheten til å vise frem hvem de er her hjemme i sine vanlige liv i Norge også.