Rune Haug slutter som leder for NRK Sport. Det kommer frem i en melding på NRKs intranett i dag. Haug har 18 år bak seg i NRKs sportsavdeling og har vært sportssjef de siste åtte årene. 

- Det er vemodig å forlate de fantastiske kollegene i Sporten og et sjangerområde jeg brenner for. Jeg har brukt mange søvnløse netter på dette valget, og jeg kommer sikkert til å angre iblant, men etter lang tid på samme sted har jeg rett og slett lyst til å forsøke noe helt nytt. Og etter en sterk vinter for NRK Sport, med blant annet VM i skiskyting og ny langsiktig skiavtale, kjennes dette som et riktig tidspunkt å gå videre på, sier han til NRK.

Men selv om Haug nå ønsker seg nye oppgaver, vil han bli værende i NRK.

- Hva skal du gjøre nå?

- Det får vi komme tilbake til, sier han til Kampanje.

Han avviser at det har vært et alternativ å finne seg en helt ny arbeidsplass.

- Jeg har ikke vurdert å slutte i NRK.

- Har det blitt mindre morsomt å jobbe med sport i NRK ettersom konkurransen om rettigheter har blitt tøffere?

- Nei. Konkurranse har alltid trigget meg, og det at vi møter sterkere konkurranse gjør bare at vi setter strengere og hardere krav til oss selv. Vi scorer bedre på profilundersøkelser i dag enn i 2008, da jeg overtok. Det er jeg veldig fornøyd med i dagens krevende medielandskap.

Haug går av ved utgangen av mai. Det betyr at han skal følge sommerens fotball-EM, som NRK deler med TV 2, fra sidelinjen, stort sett:

- Jeg vil følge EM litt fra sofaen og litt fra NRKs fasiliteter. Jeg blir nok hengende litt rundt NRKs produksjonsapparat, sier han.

Ved slutten av mai konstitueres Egil Sundvor som sportssjef frem til ny redaktør er på plass. Sundvor har erfaring som redaksjonssjef i Dokumentar & Samfunn, og har også fungert som redaksjonsjonssjef i Sporten i 2014 og 2015.

- Rune har gjort en uvurderlig jobb som sportssjef. Han har, sammen med sine medarbeidere, bygget NRK Sport til en sterk merkevare med stor betydning for publikum, sier Vibeke Fürst Haugen, direktør for Marienlystdivisjonen, i en melding.

- Som leder har Rune inspirert mange programavdelinger i NRK, og det er synd å miste en så dyktig redaktør, og viktig bidragsyter i divisjonsledergruppa, sier Fürst Haugen.

Stillingen som sportssjef skal lyses ut internt og eksternt før sommeren.