Andre sesong av «Robinsonekspedisjonen» på TV 2 startet svakt med 251.000 seere i mars, 230.000 færre enn på premieren for ett år siden. Halvannen måned senere viser tallene at interessen for programmet har falt ytterligere. Kun 197.000 så gårsdagens program. Det ga en andel på 13,9 prosent blant alle seere over 12 år og utgjør et nytt bunnivå for realityserien som gikk i 13 sesonger på TV3 før TV 2 overtok rettighetene.

Det er fortsatt for tidlig å si om programmet lever til å se en ny song på TV 2, forteller kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl.

- Vi er fornøyde med programmet, men skuffet over at seertallene ikke er høyere for «Robinsonekspedisjonen». Så skal vi som vi alltid gjør evaluere årets sesong når den er ferdig, og vil ikke ta en avgjørelse før senere om det blir en ny sesong eller ei, sier han.

«Robinsonekspedisjonen» har en gjennomsnittlig Total Screen Rating på 345.000 seere så langt i sesongen. Det inkluderer opptak, repriser og nett-tv-seing.

Heller ikke krimserien «Det tredje øyet» fenger seerne på lineær-tv. 194.000 så gårsdagens episode. Det er sesongens nest laveste seertall, etter premieren som samlet 289.000 seere. Flere ser «Det tredje øyet» i opptak, reprise eller på nett-tv. Så langt har sesongen et snitt på 432.000 seere i Total Screen Rating, opplyser TV 2.

- Førstegangsseingen for «Det tredje øyet» ligger lavere for denne sesongen enn den første. Men det er mange som ser denne både i opptak og på TV 2 Sumo. Så langt har serien et snitt på 432.000 seere i Total Screen Rating, noe som betyr at seertallene har mer en doblet seg etter at den er vist på tv, sier Dahl.

Les også: «Nytt på nytt»-arvtaker rett inn på seertoppen

Til sammenligning hadde TVNorges humorflaggskip «Neste sommer» 486.000 seere på lineær-tv i går. «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» hadde 359.000 seere på semifinalen og «Thomas Giertsen: Helt perfekt» samlet 340.000 seere senere på kvelden, alt før repriser, opptak og nett-tv-seing er regnet med.