Det helt nye konseptet European Championship vil være et nytt europamesterskap i mange disipliner som svømming, friidrett, landeveissykling, golf og mer, og skal gå av stabelen i løpet av 12 dager i 2018. Nå har NRK sikret seg rettighetene til å sende dette, skriver NRK.

- Dette blir en stor europeisk idrettsfest som vi er veldig glade for å vise det norske folk, sier NRKs sportsredaktør Rune Haug etter å ha sikret rettighetene til European Championship i 2018.

Dette er et nytt konsept der flere europeiske særforbund har gått sammen. Mesterskapet vil inkludere EM i friidrett, EM i svømming, EM i turn, EM i sykling, EM i roing, EM i triathlon og EM i golf.

- Fordelen med å samle disse idrettene er at hver enkelt idrett vil få større oppmerksomhet. Det vil bli en større oppmerksomhet rundt selve arrangementet når sykkel, friidrett, roing, golf går inn i samme arrangement, sier Haug.

2018 vil bli første gang European Championship blir arrangert. Mesterskapet arrangeres i Glasgow, med unntak av friidretten som er i Berlin.