TV 2-serien «Maniac», som er produsert av Rubicon, befinner seg i godt selskap når den er nominert i kategorien beste komedie i den verdensomspennende tv-prisutdelingen The Golden Nymph i Monte Carlo.

Der skal den konkurrere mot komedier som «Breaking Bad»-avløperen «Better Call Saul» og britiske «Catastrophe».

- Det er bare å ta av seg hatten! Det er en bragd å bli nominert til denne prisen og vi er utrolig stolte. Gratulerer til hele produksjonen. Dette beviser nok en gang at Maniac er en serie som hadde fortjent enda flere seere, og jeg oppfordrer alle til å sjekke ut serien på TV 2 og TV 2 Sumo. Jeg er sikker på at dette bare er begynnelsen for «Maniac»-eventyret, sier dramasjef i TV 2, Christopher Haug.

- Dette er sinnssykt moro! Der er litt surrealistisk at serien har en sånn appell i utlandet, når det har vært vanskelig å bli lagt merke til i Norge. Det gjør det egentlig bare enda morsommere, sier Espen PA Lervaag, som sammen med Håkon Bast Mossige står bak ideen og hovedrollene i serien.

Selv om «Maniac» har gått under radaren her hjemme, har konseptet fanget oppmerksomheten til serieskapere i USA. I påsken ble det kjent at «Maniac» skal spilles inn i en amerikansk versjon med Hollywood-stjernene Jonah Hill og Emma Stone i hovedrollene og «True Detective»-regissør Cary Fukunaga bak kamera.

- Alt sammen er så surrealistisk at man ikke helt klarer å ta det innover seg, sier Espen PA Lervaag.

- Vi vet ingenting ennå, men håper vi får lov til å komme over når de setter i gang med innspillingen av den amerikanske versjonen. Seriens produsenter reiser til LA denne uka for å sette i gang dialogen, og det blir utrolig spennende å se hvor dette bærer, forteller Lervaag.

The Golden Nymph-utdelingen går av stabelen 16.juni. Originalserien er produsert av Rubicon TV og distribueres av Nordic World.