Orkla la ikke skjul på at deres seks minutter lange reklamefilm for Totenflak var en prøvelse for tv-seerne før premieren fredag kveld. Filmen viser en potetskives forvandlig til et sprøtt potetgullflak, men det var ikke bare potetskiven som ble sprø etter seks lange minutter.

«Trodde alt hadde låst seg, byttet kanal», skriver en tv-seer på Kampanjes Facebook-side.

«Absolutt den mest langtekkelige noensinne! Vi trodde signalene fra GET-boksen hadde hengt seg opp», skriver en annen. 

- Dette er en tålmodighetsprøve, innrømmer Orkla før premieren på deres nye chips-reklame. Orker du å se hele?

Posted by Kampanje on 8. april 2016


Tv-seerne rømte
Ifølge kommunikasjonsdirektør Robert Rønning i Orkla ble filmen vurdert som så kjedelig av tv-kanalene at de innledningsvis var skeptiske til å vise den.

- Tv-kanalene er alltid opptatt av at folk ikke skal forsvinne i reklamepausen, og noen av kommentarene fra tv-kanalene var at dette kanskje ble litt for kjedelig. Vi er jo enige i at dette er kjedelig, men nå har de jo likevel valgt å vise den,sa han til Kampanje forrige uke.

Se filmen her: Lanserer «Norges kjedeligste reklamefilm»

Reklamefilmen ble vist i pausen på «Senkveld med Thomas og Harald» kl. 22.45 fredag kveld, og tall fra TNS Gallup viser at TV 2 hadde rett i å frykte at seerne ville skifte kanal.

Ikke bare mistet over dobbelt så mange seere som normalt i denne pausen de siste fem ukene, men TV 2 fikk heller ikke tilbake alle seerne etter pausen. Tett opp mot 700.000 seere så på programmet rett før reklamepausen, mens under 600.000 seere kom tilbake etter pausen. Det utgjør et fall på 16 prosent. Snittet for de siste fem ukene er et fall på fem prosent, ifølge statistikk fra mediebyrået Carat.

- At 100.000 seere ikke kommer tilbake skyldes nok definitivt reklamefilmen og at seerne fant andre programmer å se på, sier tv-sjef Morten Wiberg i Carat.

- Ikke noe å satse på
Han mener Orkla er den klare vinneren i stuntet, og er usikker på hvor mye TV 2 har tjent på det.

- Nå vet ikke jeg hva Orkla har betalt for dette, og det kan godt hende at TV 2 har sikret seg litt fordi de visste de ville miste en del seere. Det er derfor ikke sikkert at TV 2 taper penger på denne reklamepausen, men på pausen etterpå kan det hende de ville hatt flere seere dersom ikke 100.000 hadde falt av, sier Wiberg.

- Hvilken lærdom bør man trekke ut av dette?

- Det virker ikke som om lange, statiske reklamefilmer er noe å satse på videre. Jeg tror ikke TV 2 gjør dette igjen.

TV 2: - Var aldri i tvil
Salgs- og markedsdirektør Bjørn Gunnar Rosvoll i TV 2 forteller at de var langt fra skeptiske til stuntet.

- Vi hadde ikke noe erfaringsgrunnlag, men vi synes dette var en god idé og en veldig kreativ reklamefilm og var aldri i tvil om at vi skulle si ja, sier han til Kampanje.

Han sier at de likevel hadde tatt høyde for at noen seere ville falle av i reklamepausen.

- Ja, vi visste at vi kunne risikere det, men det skulle bare mangle at ikke vi var med på et så kreativt stunt. Når man ser på det vanvittige engasjementet som reklamefilmen har skapt, så er det et bevis på at tv-reklame fungerer så det suser. Det er utrolig moro, sier Rosvoll.

- Ville dere gjort noe lignende igjen?

- Kreative stunt er vi generelt svært positive til å være med på.

Hele «Senkveld» hadde et snitt på 597.000 seere fredag.