Det er tall fra Statitisk Sentralbyrås medieundersøkelse «Norsk mediebarometer 2015» som viser at  kun 24 prosent av nordmenn hører DAB-radio daglig og at 53 prosent har tilgang til DAB-radio. Det skriver VG, som igjen siterer Klassekampen.

Det er langt unna kravet om at minst halvparten av radiolytterne helt eller delvis skulle benytte seg av en digital radioplattform før slukking skal finne sted. 

Kulturdepartementet har tidligere bedt om at digital lytting i perioden desember 2014 og januar 2015 skal legges til grunn for rapporteringen for slukkevilkåret: At  minst halvparten av radiolytterne helt eller delvis skulle benytte seg av en digital radioplattform per 1. januar 2015, ifølge Medietilsynet.

- Hvis jeg var markedssjef i P4 eller i NRK radio ville jeg skjelvet i buksene over disse tallene, sier nestleder Thor Magnar Thorsen i Norsk lokalradioforbund til Klassekampen.

For neste år slukkes FM-nettet, noe Thorsen er sterkt imot.

- Det er meget merkelig at myndighetene skal bestemme hvilken teknologi folk skal bruke. Se for deg at regjeringen plutselig hadde bestemt at alle papiravisene i landet skulle legges ned og folk måtte over på nettbrett for å få lest nyheter, sier han til Klassekampen.

Mediebarometeret viser samtidig en oppgang i DAB-lyttingen fra 19 prosent til 24 prosent fra 2014 til 2015.