Torsdag samles Kringkastingsrådet i NRK, og siden forrige møte har rådet registrert drøyt 120 nye reaksjoner på og meningsytringer om statskanalens programmer. En kontroversiell klagesak som skal opp på rådets bord torsdag er et innslag i P1-programmet Nitimen.

Programleder Pål Thoresens uttalelser om at bilister må «åpne døren og rydde opp det som er langs veikanten» skapte stor harme.  Norsk Cykleforbund har levert en av 15 klager på Nitimen-spøken. Forbundet mener NRK begikk et presseetisk overtramp.

– Dette er dessverre bare en ny tragisk kommentar som diskrediterer syklister på generelt grunnlag, sa generalsekretær Bjørn Sætre i NCF i en pressemelding. 

– Når NRK på denne måten kaster «bensin på bålet» skremmer det mange fra å begi seg ut i trafikken. Vi håper NRK ser alvoret i slike uttalelser og at de følger opp dette internt i egen organisasjon, sa Sætre.

Thoresens utspill om syklister fikk også jusprofessor Olav Torvund til å reagere.

– Å oppfordre til forsettlig skading av syklister, slik Pål Thoresen her gjør, er en straffbar handling, skrev han på sin blogg.

Nærmere 60  av de 120 klagene dreier seg om NRKs nyhets- og aktualitetssendinger. Mange av klagebrevene kritiserer også denne gangen NRKs dekning av flyktningkrisen, behandlingen av innvandringsminister Sylvi Listhaug og forfatter og samfunnsdebattant Hege Storhaug. Mange reagerer også på humor- og satireprogrammer, som bl.a. Ukens vinner og Radioresepsjonen. En gjenganger er klagene om at det er for mye vintersport på NRK.