Det er nå bare drøye tre uker til tv-bransjens festkveld «Gullruten» går av stabelen i Grieghallen i Bergen. I år er det Stian Blipp som leder prisutdelingen, som tidligere har vært forbundet med Dorthe Skappel, men som i fjor ble ledet av Cecilie Steinmann Neess og Jakob Schøyen Andersen.

Én av de 21 prisene som skal deles ut, går til «Åres tv-øyeblikk», og nå kan Kampanje avsløre hvilke fire klipp som kan stikke av med den gjeve tittelen. Det er de fire største tv-husene som nominerer hvert sitt klipp, før Gullruten-juryene tar over og stemmer over vinneren.

- Vi har som kriterie at det er noe som er skapt av og for tv, ikke bare en dokumentasjon av en stor begivenhet, eller en overføring av utenlandske produksjoner. Det skal være norsk produsent, for norsk publikum, og det bør være et regigrep bak det, sier Gullrutens styreleder Leif Holst Jensen.

De fire klippene spenner hele følelsesregisteret, fra alldans i Oslo Spektrum og «MGP jr» til politihunden Toffen, som blir tatt ut av tjeneste i «Hundepatruljen».

Les også: Disse kan vinne Gullruten  

«Hundepatruljen» er nominert for øyeblikket der politimannen Lars må ta farvel med hunden Toffen, som har fått uhelbredelig kreft og ikke lenger er tjenestedyktig. Programmet er produsert av Novemberfilm for Viasat 4.


TV 2 er representert med «Senkveld», der Stian Thorbjørnsen blir overrasket med sitt eget bryllup. Programmet er produsert av Plan B for TV 2.

 


«MGP jr» kan vinne for å ha satt i gang «BliMe-dansen», som fikk hele Oslo Spektrum til å danse under finalen i 2015. Programmet er produsert av NRK for NRK.


«71 grader nord» lot deltakerne overnatte i hengekøye 700 meter over bakken ved Hyllestad ytterst i Sognefjorden. Programmet er produsert av Nordisk Film TV for TVNorge.


Vinneren av «Årets tv-øyeblikk» blir kjent på «Gullruten» på TV 2 fredag 13. mai.

- Vi mener at øyeblikkene samlet viser bredde i tv-året, men vet også at det skapes nye øyeblikk hele tiden, og at mange øyeblikk er større enn det enkelte programmet. Vi opplever og konsumerer tv veldig individuelt for tiden. Det er også veldig forskjellig hva folk opplever som øyeblikk. Noen har ventet lenge, lenge på et bestemt kyss, og når det endelig kommer er det et stort, stort øyeblikk. Andre ganger er det en tilfeldighet eller et utsagn som blir stående, sier Holst Jensen.

- For Gullruten er det viktig at vi husker at tv-opplevelsen består av de magiske uforglemmelige øyeblikk, og at alle som jobber med tv gjør det vi kan for å skape dem, legger han til.