Sogn Avis ble kåret til Årets lokalavis under Landslaget for lokalaviser (LLA) sitt landsmøte på Fornebu lørdag kveld.

Sogn Avis kommer ut fem dager i uken og dekker primært Vik i sogn, Balestrand, Leikanger, Sogndal og Luster kommune.  Juryen uttaler blant annet at ”Sogn Avis er ei særdeles rik og variert avis. Avisa har levande debattsider, gode spaltistar og kronikkar og ein fin helgeseksjon. Likevel er ho først og fremst ei mangfaldig og effektiv nyheitsavis med fint nyheitstrykk og god seksjonsinndeling.”

LLAs jury delte ut hederlig omtale til OPP og Hallingdølen.

Samme kveld fikk Ingolv Vevatne LLAs hederspris og Kvinnheringen fikk prisen for Årets lokalavisside. Tidligere under landsmøtet ble følgende priser delt ut: LLAs journalistpris til Torunn Akersveen Lid i Hallingdølen, Årets lokalavisfoto til Anne Jo Lexander i Askøyværingen, markedsprisen til Kvinnheringen og digitalprisen, som ble delt mellom Hallingdølen og Askøyværingen.

Roar Vigeland Osmundsen i Søgne og Songdalen Budstikke er gjenvalgt til ny styreleder i LLA. Osmundsen har nå med seg i styret Tomas Bruvik i Kvinnheringen (nestleder), Hilde Eika Nesje i Bø Blad, Asta Brimi i Fjuken, Hilde Dypaune i Saltenposten, Holger Austvoll i Strandbuen, Øystein Øygarden i Vest-Telemark blad og Camilla Skaar i Hordaland Folkeblad (fast møtende vara). Knut Martinsen i Avisa Hemnes og Tormod Flatebø i Fjordabladet er øvrige varamedlemmer.

Over 250 avismedarbeidere og bransjefolk fra store deler av landet har vært samlet i to dager på Fornebu. Under åpningen deltok kulturminister Linda C. Hofstad Helleland.