226.000 nordmenn flokket til Kontraskjæret i Oslo for å få med seg fotball-VM i 2014 under åpen himmel. Det ga en omsetning på 22,9 millioner kroner og et driftsresultat på 4,2 millioner kroner til arrangørselskapet Fotballfesten. 

I sommer skal suksessen gjentas. Det er i hvert fall målet til daglig leder og en av eierne av selskapet, Geir Oterhals. Han har fått på plass Ringnes og Rema 1000 som to av årets første sponsorer.

- Og vi har flere på gang som blir klarer i løpet av de nærmeste ukene. Det ser veldig bra ut. Vi opplever ikke noen sponsortørke, sier Oterhals til Kampanje.

Samarbeider med tv-kanalene
Like viktig for arrangementet er det at NRK og TV 2, som deler på tv-rettighetene, igjen legger tv-studioet sitt til Kontraskjæret. 

- Det er klart det betyr mye. Vi hadde de med i 2014 og det er ingen tvil om at de vært med å løfte arrangementet heftig. Antall gikk opp 100.000 publikummere i forhold til tidligere rekord, sier Oterhals.

For tv-kanalene er det nettopp det store antallet publikummere som er oppsiden med avtalen. De danner bakteppet for studiosendingene under mesterskapet.

- Nærhet til publikum og den gode stemningen er grunnen til at vi har valgt å plassere oss nettopp her, forteller redaksjonssjef i NRK Sporten, Janne Fredriksen, i en melding.

Eksklusiv tillatelse fra TV 2
For å få vise fotball-EM offentlig må Fotballfesten først søke om tillatelse fra UEFA. Deretter må NRK og TV 2 gi klarsignal om at deres signaler kan brukes. I 2014 var Fotballfesten de eneste som fikk tillatelse av TV 2 til å vise sendingene deres utendørs. Kanalen legger seg på en like streng linje i år, ifølge distribusjonssjef Ragnar Sørum i TV 2.

- Vi har gitt tillatelse til Kontraskjæret, men det danner ingen presedens for andre. TV 2 har kjøpt disse rettighetene for å vise kampene på åpne, reklamefinansierte reklamer. Vi ønsker helst at folk skal sitte hjemme og se dette i stuen sin, sånn at vi kan registrere dette som inntekter, sier Sørum til Kampanje.

Unntaket er puber og barer som abonnerer på TV 2s kanaler.

- Naturligvis vi pubene kunne vise disse kampene, men det er en grense. Dersom det blir en kommersiell utnyttelse av sendingene, så må vi slå ned på det, sier Sørum.

- Været er eneste hinder
Dermed ligger alt til rette for nok en publikumsrekord og nye millioninntekter for Fotballfesten.

- Det som er nytt i år er at det er flere lag med i EM og EM-perioden varer like lenge som et VM. Det utvider antall dager vi har arrangementer. I 2014 ble alle de europeiske lagene utenom Tyskland slått ut veldig tidlig. I år er det garantert noen publikumsfavoritter som har mulighet til å komme ganske langt, som Spania og England, og kanskje Sverige, sier Oterhals.

- Hva er det største hinderet for en ny rekord?

- Det er selvfølgelig været, men det har vært ganske jevnt alle årene med i snitt tre regnværsdager.