For to uker siden kunne Kampanje melde at allmøter var på trappene i Schibsteds abonnementsaviser og at ledelsens budskap ville være at det skulle nedbemannes kraftig i de kommersielle avdelingene. Bakgrunnen for kuttene var opprettelsen av en felles kommersiell enhet for de fire mediehusene.

Onsdag kveld gikk fristen ut for å søke på sluttpakker.

- Totalt må vi nedbemanne med 55 årsverk i den nye enheten  Schibsted Norge Abonnementsmedier. Vi har kommet et godt stykke på vei med frivillige løsninger. Vi er imidlertid ikke helt i mål med antallet, men håper fortsatt å kunne løse det med frivillige løsninger og sluttpakker, sier Tor Jacobsen, kommersiell direktør for forretningsområdet Schibsted Norge Abonnementsmediehus til Kampanje.

- Vi jobber for å komme i mål i løpet av april, legger Jacobsen til.

- Er det fare for oppsigelser?

- Det håper vi å unngå, men om vi ikke kommer i mål med de frivillige løsningene, må vi gå til oppsigelser, sier han.

Les også: 55 må gå i Schibsted: - «Blodig» og «trist»

Les også: Schibsted kutter kraftig i salgsavdelingene

Schibsteds abonnementsaviser omsetter i dag for rundt tre milliarder kroner, hvorav rundt halvparten er annonseinntekter. 900 millioner kommer fra print og de øvrige 500 millioner kronene fra nettavisene, mens resten er abonnementsinntekter. 

I 2015 mistet Schibsteds regionaviser rundt 300 millioner kroner i omsetning, en nedgang på 11 prosent som først og fremst skyldes kollapsen i annonsemarkedet med en nedgang på 23 prosent på print og ni prosent digitalt.

Schibsted Norge samlet etter noen måneders utredning sine abonnementsmediehus - Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad - i én resultatenhet før jul. All kommersiell virksomhet knyttet til disse mediehusene ble samlet i én enhet under morselskapet Schibsted Norge. Redaksjonene ble besluttet opprettholdt i egne selskaper, under hver sin sjefredaktør, som også tok rollen som administrerende direktør i sitt selskap.