Bloggnettverket United Influencers sikret seg nylig en av Norges største bloggere, Anna Rasmussen, bedre kjent som «Mamma til Michelle». Men etter kun tre måneder valgte Rasmussen å bryte samarbeidet for å gå tilbake til Nettavisens Blogg.no. I et intervju med VG fortalte hun hvorfor:

- De var opptatt av å forandre meg til en profil, og mislikte mine sterke, ærlige meninger, og kontroversielle innlegg med temaer som blant annet sex og oppdragelse, sa Rasmussen til VG.

Flere av bloggerne på plattformen United Influencers forsvarer nå arbeidsgiveren etter kritikken fra Anna Rasmussen. En av dem er Anette Marie Antonsen (29). I et innlegg på egen blogg på UIs plattform skriver dette:

«Når noen blir behandlet urettferdig, synes jeg det er på sin plass å snakke høyt. At en så profilert blogger som Anna Rasmussen, legger ut i det store og brede om noe så alvorlig, er svært uheldig. Så klart kan det ødelegge ryktet til en stor bedrift, hvis lesere svelger alle ordene de blir matet med», skriver Antonsen.

 

Anja Johansen, som tilhører United Influencers, er blant dem som går hardt ut mot Rasmussen, skriver Dagbladet. Hun skriver onsdag på sin personlige Facebook-profil at hun er provosert og såret over 19-åringens utspill:

«Du sitter igjen med noe jeg absolutt ikke sitter igjen med etter snart to år sammen med UI. Jeg sitter igjen med en følelse av at det eneste som betyr noe for deg med bloggen er penger, penger og penger. (...) Hvor er lidenskapen for å inspirere og engasjere?»

Espen Hilton har skrevet et eget blogginnlegg titulert «Kjære Anna Rasmussen, nå må du holde kjeft!», der han omtaler Rasmussens blogginnlegg om sin avgang fra United Influencers.