Ingrid Halstensen og Erik Thorstvedt blir programlederne i TV 2s studio i Rio under sommerens OL, mens Annemarta Giske leder studio-sendingene fra Oslo. Det ble kjent da TV 2 slapp planene for dekningen i dag. Arill Riise vil også være på plass i Rio, og skal lede alle nyhetssendingene på TV 2 i OL-perioden direkte derfra.

- Å lede sendingene i Rio blir som å skvulpe rundt i et gigantisk smørøye i tre uker. Med studio plassert akkurat der det skjer, blir vi omgitt av stor idrett på alle kanter. Det blir gulljubel og verdensrekorder, men garantert også tårer og skandaler. OL dekker hele skalaen av menneskelig drama, sier programleder Erik Thorstvedt.

Ingrid Halstensen gleder seg til det hun mener blir hennes største utfordring hittil.

- Jeg gleder meg enormt til Rio, og føler meg veldig heldig som får lov til å jobbe med sommer-OL sammen med så mange dyktige kollegaer, det blir ikke større enn dette! Det er en veldig spennende utfordring, den største jeg har fått så langt, så litt skummelt er det. Men jeg er sikker på at med all den kompetansen, erfaringen og formidlingsgleden som TV 2 besitter, kommer dette til å bli et fenomenalt OL, både for oss, og de der hjemme, sier hun.

Arill Riise vil også være på plass i Rio, og skal lede alle nyhetssendingene på TV 2 i OL-perioden direkte derfra.

Fra åpningsdatoen 5. august og til 21. august skal TV 2 sende 5600 timer idrett direkte fra Rio på TV 2, TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo. Det blir sendinger hele døgnet i denne perioden.

- Sommer-OL er verdens største idrettsarrangement og en ny stor utfordring for TV 2 og TV 2 Sporten. Vi gleder oss både til Rio og hele sportssommeren med fotball-EM og Tour de France som ligger foran oss, forteller prosjektleder for OL i TV 2 Christine Espeland.

Les også: Slik blir fotball-EM på NRK og TV 2