Spill- og underholdningsduoen Baibai & Huginn ble lørdag kveld kåret til Årets youtuber i prisutdelingsprogrammet Gullsnutten på NRK 3. 

- Dette er veldig stort. Det er også veldig morsomt for oss se hvordan det har gått siden i fjor, for da hadde vi ikke sjans til å bli nominert til Gullsnutten. Da hadde vi 6000 abonnenter og en tiendedel av de visningene vi har nå, så det har skjedd utrolig mye det siste året, sier Jonas Lihaug Fredriksen og Henrik Hildre, bedre kjent som Baibai og Huginn, til TV 2.

- Vi feirer fantastiske talenter
Gullsnutten er på mange måter youtubernes svar Gullruten, som er tv-bransjens store festkveld og prisutdeling.  Kåringen skjedde for andre år på rad i regi av YouTube-nettverket Nordic Screens, for hele bransjen.  Alle norske kanaler kunne melde seg på, brukerne har avgitt over 100.000 stemmer og dermed bestemt de nominerte.  En fagjury har så valgt vinnerne.

- Vi feirer fantastiske talenter. Vi feirer en hel generasjon av innholdsskapere. Vi feirer faktisk også den nye medievirkeligheten som snur opp ned på tv-bransjen, sier daglig leder Nils Ketil Andresen i en pressemelding.

Vinnerne av den gjeveste prisen Årets youtuber er Baibai & Huginn. Kanalen er drevet av barndomsvennene Henrik Hildre og Jonas Lihaug Fredriksen fra Nesodden

Baibai & Huginn hadde sitt gjennombrudd i 2015, og i tillegg til sin hovedkanal har de gjennom egne kanaler og NRK-satsingen FlippKlipp studio bidratt positivt for nye og etablerte YouTubere – og ikke minst norske fans. I løpet av 18 måneder har de fått snart 50 000 abonnenter på sin hovedkanal.

Youtuberne Noobwork, Alan Walker, Hanna Martine, Celina Karine og Macerly09 vant også sine kategorier.

Årets sterkeste video er ifølge pressemeldingen kanskje vinneren av Årets Snutt – Preben som takker fansen for tre år med youtube-duoen Prebz og Dennis med en viktig video om sykdom i familien.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kveldens vinnere: Spill- og underholdningsduoen Baibai & Huginn (til venstre) ble lørdag kveld kåret til ”Årets youtuber” i prisutdelingsprogrammet Gullsnutten på NRK 3.  Her sammen med øvrige vinnere. Foto: Gullsnutten.

Her er alle vinnerne:

1. Årets Sminke og Skjønnhet

Prisen går til en person(er)/kanal som hovedsaklig lager videoer om sminke, mote, skjønnhet eller fashion med høy kvalitet. Videoene er preget av kunnskap, formidlingsevne og -glede - og ikke minst har det lille ekstra som gjør at fans ikke kan miste en eneste video. Vinner: Celina Karine.

2. Årets Videoblogger

Prisen går til en person(er)/kanal som hovedsaklig blogger om livet, tanker, interesser eller meninger på en måte som engasjerer fans og følgere. Det kan være vlogger, «day in your life» eller andre videoer hvor alt tar utgangspunkt i videobloggeren. Vinner: Hanna-Martine

3. Årets Gamer

Prisen går til en person(er)/kanal som lager spillvideoer med høy kvalitet på form og innhold. Gjerne med en ekstra forståelse for YouTube-formatet som gjør at følgerbasen øker hver eneste dag. Vinneren må være en av de ledende i feltet og særdeles aktiv. Vinner: Noobwork – norsk gaming!

4. Årets Musikk

Prisen går til en person(er)/kana som hovedsaklig lager musikkvideoer, videoer med egenskrevet muskk eller musikkuttrykk. Vinneren holder høyt nivå og  er kreativ både musikalsk - og videomessig. Vinner: Alan Walker

5. Årets Snutt

Prisen går til en person(er)/kanal som har laget en rå video som har gått «viralt» og skapt engasjement blant fans. Videoen må være kreativ, interessant og holde høy kvalitet på alle måter. Vinner: År - Prebz og Dennis.                                                      

 6. Årets Humor

Prisen går til en person(er)/kanal som hovedsaklig lager humorvideoer, eller videoer som er ment å være morsomme - pranks, sketsjer, videoblogger eller annet. Vinner: Makeupmalin

7. Årets Livsstil

Prisen går til en kanal som er drevet av brennende interesse for et område som ikke er dekket av de andre kategoriene - eks. mat, helse, trening, action, bil. Videoene er preget av dyptgående kunnskap, formidlingsevne og engasjerende videoer som skaper følgere. Nominerte: Macerly09.

8. Årets Nykommer

Prisen går til en person(er)/kanal som har et ekstremt talent av en eller annen sort, innen idrett og bevegelse, gaming og datakunnskap, musikk og sang, sminke og skjønnhet eller andre felter hvor det er mulig å lage videoer hvor man viser et rått talent. Nominerte: Makeupmalin

9. Årets YouTuber

Prisen går til en person som har løftet og vist fram YouTube og digitale plattformer som en måte å uttrykke seg på! Baibai & Hugin