M-Brain, Opoints finske samarbeidspartner, kjøpte onsdag det norske medieovervåkingsselskapet av mediekonsernet Amedia, som har eid halvparten av aksjene. Opoints virksomhet i Norge, Sverige og Estland inngår i salget, skriver selskapet i en pressemelding.

- Oppkjøpet bidrar til vårt mål om å bli markedsledende i Norden og de baltiske land. Dette sikrer vår posisjon som ledende i vår bransje, sier M-Brains leder Kim Nyberg.

- Med M-Brain og Opoints samlede produktspekter nlir det kombinerte tilbudet uslåelig, sier Opoints administrerende direktør Terje Andersen.

Mengden innsamlet datainformasjon øker med 28 prosent hvert år ifølge Opoint, mens mengden analysert data vokser bare med rundt seks prosent. Her kommer analyseselskapet inn i bildet.

- For ti år siden var problemet i det hele tatt å få frem data. I dag er utfordringen å hente frem det relevante fra den enorme mengden informasjon som er tilgjengelig. Og veksten er eksponensiell, sierr Kim Nyberg.

- Det er et stort problem at opptil 60 prosent av all data som virksomheter anvender er historisk, sier Kim Nyberg.

Etter oppkjøpet har M-Brain over 550 ansatte og 16 kontorer i Finland, Sverige, Norge, Estland, Russland, Frankrike, Tyskland, Storbritannia, Kanada, USA, Brasil, Kina, Singapore og Malaysia.