Twitter skal ha sikret seg online-rettighetene til torsdagskampene i amerikansk fotball, kjent som National Football League (NFL), melder Bloomberg. 

- Det har lenge vært snakk om at sosiale medier ville innta markedet for sportsrettigheter, og nå skjer det! Jeg tror selskaper som Facebook og Twitter kommer til å by på andre sportsrettigheter på andre kontinenter også. De markerer nå at de er blitt aktører i den mest attraktive delen av tv-markedet og det er ingen grunn til å tvile på at selskaper som Twitter og Facebook mener blodig alvor med sin satsing på sport, sier journalist og tidligere programleder for Super Bowl-satsingen på NRK1,  Asbjørn Slettemark, til Kampanje.

Han beskriver rettighetskjøpet som en gamechanger på Twitter:

- Trodde Facebook ville kjøpe rettighetene
Nyheten om at Twitter skal ha fått napp på NFL kommer bare en måned etter at Facebook bekreftet at de var i samtaler med NFL. Mens Mark Zuckerberg så sent som i 2014 fastslo overfor investorer at Facebook ikke vil satse på store formater som tv-show og filmer, tyder alt på at tunge og dyre sportsrettigheter nå står på gigantens handleliste. 

Facebook skal ifølge Blooberg har trukket seg fra forhandlingene i forrige uke. Twitter skal ha vunnet budkampen i konkurranse med aktører som Verizon Communications, Yahoo og Amazon.com.

- Når selskaper som Twitter kjøper rettighetene til NFL, så får det naturligvis betydning for markedsverdien på disse rettighetene. Personlig trodde jeg at Facebook ville kjøpe NFL-rettighetene, noe som jeg synes kanskje virker litt mer logisk enn Twitter, og Facebook har helt sikkert vært med i denne budkampen. Jeg antar at de vil være med i kampen om flere rettigheter i årene framover, sier Slettemark. 

- Har globale ambisjoner
Han er ikke overrasket over at NFL selger rettighetene til et sosiale medier-selskap som Twitter.

- Jeg tror dette er et ledd i NFLs strategi om global sportsdominans. Det har blant annet vært snakk om å opprette et eget europeisk lag i London, som skal delta i NFL. Amerikansk fotball er tilsynelatende så stort som det kan bli i USA, og derfor ser de nå på andre kontinenter. Å selge rettigheter til globale, sosiale medier er en perfekt måte å rulle ut denne strategien på.

NFL omfatter  32 lag fordelt på to avdelinger, hver med fire likestilte divisjoner. Avdelingsvinnerne møtes hver vinter fra og med 1967 i finalen Super Bowl.