Den nordiske telegiganten Telia skal være i forhandlinger med Bonnier AB om å kjøpe seg inn i C More. Det er det svenske bransjemagasinet Resumé som skriver dette.

Hensikten skal være å opprette et felles selskap sammen der Telias IPTV-satsing og C More ligger sammen.

Til og med en minoritetspost i den svenske tv-kanalen TV4 skal ha vært diskutert. Nylig vraket Telia det etablerte Netcom-navnet i Norge og i den forbindelse gikk selskapet ut og fortalte at man nå «går fra å være en ren mobiloperatør til å bli en digital tilbyder.»

For og lykkes med den ambisjonen trenger teleselskapet innhold til bredbåndet sitt samtidig som tapsprosjektet C More trenger penger for å henge med i kappløpet om sportsrettigheter.

Resume mener også å vite at Telia var med å by på og dermed prisen på Premier League-rettighetene opp før MTG sikret seg den attraktive fotballpakken til 480 millioner svenske kroner.

Også i Storbritannia ser en lignende utviklingstrekk der British Telecom har kjøpt rettighetene til flere Premier League-kamper samt Champions League.

Bonniers informasjonsdirektør David Salsbäck ønsker ikke å kommentere det han kaller «spekulasjoner», mens Telias pressesjef Irene Krohn sier selskapet «aldri kommenterer rykter».