Da programleder Stian Blipp loset pressen gjennom de nominerte til årets Gullruten på Østbanehallen i Oslo i dag, var NRK-serien «Skam» blant programmene som ble ropt opp flest ganger på scenen med tre nominasjoner.

Ungdomsserien, som også har funnet et voksent publikum, skiller seg ut fra mange av de andre nominerte ved at den først og fremst publiseres på nett.

Les mer: NRKs nett-suksess kan bli Årets nyskapning

Marianne Furevold-Boland, prosjektleder for «Skam», og Mari Magnus, netthistorieprodusent, møtte Kampanje rett etter at nominasjonene ble offentlige i dag. Se intervjuet i videospilleren øverst i saken.

Les også: Her er alle Gullruten-nominasjonene

I ukens podkast snakker vi mer om Gullruten  og nyskaping i tv-bransjen med Vidar Nordli-Mathisen i Teddy TV og Pål Huuse i Plan-B.

Hør podkasten her, og husk at du som alltid kan abonnere på og høre alle episodene av Kampanjecast på iTunes,  Acast eller andre steder du finner podkaster. Kampanjecast produseres av Rubicon for Kampanje.