Denne vinteren var Bård og Vegard Ylvisåker tilbake på TVNorge etter å ha tatt tv-pause i 2015. Sesongen startet godt med 370.000 seere på premieren, men deretter falt interessen for brødrene og deres makkere Magnus Devold og Calle Hellevang-Larsen.

204.000 så gårsdagens sesongavslutning. Snittet for hele sesongen er foreløpig på 254.000, inkludert syv dagers opptaksseing. Endelig snitt foreligger først om en uke.

«I kveld med Ylvis» har falt et godt stykke fra nivået programmet holdt i sin beste sesong noensinne høsten 2014, da snittet var på 442.000 seere. Årets sesong er noe bedre enn deres svakeste i 2012, da i snitt 247.000 fulgte med.

Les mer: Ylvis starter tett bak toppåret

- Vi skulle gjerne hatt høyere tall enn dette, men sånn er det i denne bransjen: Det svinger litt. Det er ingen grunn til å legge seg ned av den grunn. Vi er fortsatt like store Ylvis-fans, sier kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i Discovery Networks.

Tv-sjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat mener konflikten med Canal Digital, som halverte Ylvis-publikummet i to uker, må ta noe av skylden.

- Jeg tror det ødela litt for sesongen. Den siste uken før konflikten hadde de over 300.000 seere, deretter falt seertallet og de hentet seg aldri inn. De mistet nok 20 prosent av seerne og vel så det på konflikten, sier han til Kampanje.

Wiberg tror likevel ikke brødrene har utspilt sin rolle på TVNorge.

- Det er fortsatt over 250.000 som følger Ylvis. Det er ikke bare enkelt for TVNorge å komme opp med et konespt som erstatter det. Jeg tror de gutta fortsatt kan levere.

Les også: Ylvis: - TVNorge kan ha gjort en brøler