Et hett boligmarked har ikke automatisk ført til hete seertall for den nye TV 2-satsingen «Bolig til salgs». Da første episode rullet over skjermen fulgte skuffende 181.000 med på programmet.

Da det var klart for andre episode onsdag kl. 20.00 hadde 40.000 falt fra og bare 141.000 seere var igjen.

Les også: Nedtur for TV 2-satsing på første visning

Nå forteller TV 2 at de vil ta grep.

- Vi er selvsagt skuffet over tallene. Programmet tar for seg den spennende kjøps- og salgsprosessen av boliger i et marked som for tiden går av skaftet, så man skulle tro at programmet skulle fenge mer enn det tallene denne onsdagen skulle tilsi. Nå gjør vi interne vurderinger og ser på ulike tiltak, sier TV 2s programdirektør Jarle Nakken til Kampanje.

«Bolig til salgs» møtte konkurranse fra «4-stjerners middag» på TVNorge i sin første halvtime, som ble sett av 234.000.

Enda verre for TV 2 er det kanskje at flere så det ikke helt ulike TV3-konseptet «Boligjakten» senere på kvelden, som riktig nok ikke går i direkte konkurranse med TV 2s boligprogram. 173.000 så «Boligjakten» kl. 21.30 på TV3.

Tv-sjef Thomas Høiby i mediebyrået Mindshare sier han er overrasket over at ikke flere ser på TV 2-programmet.

- Dette er for lavt synes jeg. De prøver seg på et TV3-spor, men så klarer de ikke bedre seertall enn TV3 gjør, sier han til Kampanje.

Programmet føyer seg inn i rekken av TV 2-skuffelser denne våren som også inkluderer det tidligere TV3-konseptet «Robinsonekspedisjonen» og «Det tredje øyet». Tidligere denne uken skrev Kampanje at TVNorge har tatt et solid grep om søndagen

Les mer: - TVNorge har tatt søndagen

- De lykkes ikke helt med disse TV3-konseptene på TV 2, poengterer Høiby.