Uenigheten mellom NRK og BBC ser ut til å ha gitt konkurrenten TV 2 en mulighet til å sikre seg rettighetene til flere BBC-programmer, deriblant tv-suksessen «Top Gear».

Les også: NRK i Top Gear-konflikt

For i en melding kommer det nå frem at TV 2 har inngått en samarbeidsavtale med BBC Worldwide om innhold fra kanalen BBC Brit som inkluderer visning av «Top Gear» og flere av deres populære underholdningsprogrammer.

- «Top Gear» er veldig populært i Norge. Vi er meget fornøyde med samarbeidet med TV 2 Zebra og for å kunne tilby den 22. sesongen av «Top Gear» og øvrige BBC Brit-programmer til det norske folk, sier Richard Hornsby-Smith, Director of Nordics, BBC Worldwide.

Innholdet fra BBC Brit vil vises på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo.

- Vi er veldig fornøyd med avtalen med BBC, som sikrer TV 2 attraktive rettigheter til blant annet å vise verdens mest populære bilprogram og flere av BBC Brits suksessfulle programmer. BBC leverer kvalitet i alle ledd og genre, vi håper dette er starten på et langt samarbeid med tv-giganten, sier Nina Lorgen Flemmen, direktør for internasjonale innkjøp og sjangerkanaler i TV 2. 

NRK havnet for en tid tilbake i en disputt  med BBC om rettighetene rundt «Top Gear», etter at den britiske allmennkringkasteren valgte å sende nye episoder, først på sin egen nordiske satsing, BBC Brit.

- Dette er en naturlig konsekvens av det som skjedde for rundt ett år siden så dette kapittelet ble egentlig lukket for lang tid siden. TV 2 har gjort en avtale om Top Gear og noen andre programmer som NRK tidligere har avslått, men det er mange programmer BBC tilbyr og vi kommer fortsatt til å ta vår del av dette. Det blir fortsatt mye BBC-innhold på NRK, sier redaksjons- og innkjøpssjef, Fredrik Luihn i NRK, til Kampanje.

I tillegg til det populære bilprogrammet, inneholder programpakken som TV 2 nå kjøper programmer som «Mud, Sweat and Gears» og «Special Forces – Ultimate Hell Week».