«Åsted Norge» er TV 2s svar på «true crime»-bølgen som skyller over Norge og resten av verden med podkast-suksessen «Serial» og Netflix-snakkisen «Makinga Murder» i front. 

Første sesong av TV 2-programmet har vist at publikum er sultne på flere uløste krimgåter. Så langt er programmet sett i snitt av 571.000 seere, noe som gir programmet en andel på 34,6 prosent. Nå har TV 2 lagt inn en bestilling på to nye sesonger fra produksjonsselskapet Mastiff.

- Jeg er ydmyk og stolt over at TV 2 ønsker flere sesonger av «Åsted Norge». Først og fremst vil jeg takke våre engasjerte seere som har kommet med mange tips som har gjort at politiet har kommet videre med etterforskningen i flere saker. Flere personer er også pågrepet etter at årvåkne seere har ringt inn. Jeg håper at vi sammen med seerne har gjort Norge litt tryggere, sier programleder Jens Cristian Nørve.

Les også: Mange ville løse krimgåter med TV 2

Neste sesong får premiere allerede til høsten. Programdirektør i TV 2 Jarle Nakken mener programmet har en viktig rolle å spille.

- Det er veldig hyggelig å se at «Åsted Norge» både har skapt høye seertall og et sterkt engasjement ute hos seerne. Flere er pågrepet og mange saker er under oppklaring som følge av tips som har kommet som et resultat av arbeidet som er lagt ned av redaksjonen i «Åsted Norge». Dette et viktig program med sterk forankring i norsk virkelighet og er tiltenkt et langt liv på TV 2. Med dento nye sesonger av Åsted Norge og 16 nye programmer, sier programdirektør Jarle Nakken.