TV 2 skal være nær ved å kjøpe EM- og VM-kvalifiseringen til det norske fotballandslaget for 2018 og 2021. I dag er det erkerivalen Discovery som sitter på disse rettighetene som gir det amerikansk-eide tv-konsernet retten til å vise Norges landslagskamper i fotball.

I den nåværende rettighetsavtalen har Discovery en kvalifiseringsrunde igjen og det er kampene som lader opp til VM i Russland i 2018.

- Jeg kan bekrefte at vi er i eksklusive sluttforhandlinger med UEFA, sier TV 2s sjefredaktør og administrerende direktør Olav T. Sandnes til Kampanje.

Det er alt TV 2-sjefen ønsker å si, men dersom Sandnes og TV 2 lykkes med å sikre seg rettighetene, vil den norske landslagsfotballen igjen være tilbake på TV 2 etter flere år på Discovery.

Forhandlingene gjelder også rettighetene til EM i 2020, der TV 2 skal ha gitt UEFA et bud sammen med NRK. Fra før av har de to allmennkringkasterne NRK og TV 2 rettighetene til EM i Frankrike til sommeren og VM i Russland i 2018 og VM i 2022.

Discovery sier gjennom sin kommunikasjonsdirektør Espen Skoland at de avstår fra «å kommentere til det er avgjort.».

- Selve indrefileten i fotballens verden
Rettighetene til landslagsfotballen selges samlet av UEFA og rettighetspakken TV 2 nå forhandler om ga Norges Fotballforbund over 230 millioner kroner i inntekter. Hva TV 2 betaler for kampene til UEFA er ikke kjent.

Les også: Mer penger for landskamp-fotball

VM- og EM-kvalifiseringskampene har sikret Discovery solide seertall de siste årene etter at tv-konsernet kjøpte den nye UEFA-pakken som bare går nder navnet «Football all Week».

Det var i 2013 at Discovery-sjefen Harald Strømme kunne fortelle at han hadde sikret seg «selve indrefileten i fotballens verden» med landslagskampene til Norges fotballandslag for herrer. Kvalifiseringskampene det var snakk var oppladingen til fotball-EM i 2016 og fotball-VM i 2018.

Les også: TVNorge kjøper fotballrettigheter

Les også: Fotballgutta samlet 700.000 på TVNorge

Før jul vant Discovery budkampen om rettighetene til den norske Tippeligaen ved å betale hele 2,4 milliarder kroner for seks sesonger fra og med 2017. Nå er TV 2-sjef Olav Sandnes i ferd med å si takk for sist til Disovery-sjef Harald Strømme.