TV 2 signerer i dag avtale med tv-produksjonsselskapet Mastiff om å overta produksjonen av «God kveld Norge».

- Dette vil bidra til å løfte programmet ytterligere, sier programdirektør Jarle Nakken i TV 2.

- Hvor lang kontrakt er det snakk om?

- Det er en langsiktig kontrakt, sier Nakken til Kampanje.

Syv må slutte i TV 2
Beslutningen om å flytte «God kveld Norge» ut av TV 2, kommer ifølge kanalen etter en grundig prosess med det for øye å «løfte programmet ytterligere». Avtalen innebærer samtidig å flytte redaksjonen til Mastiff som dermed vil overta ansvaret for de syv fast ansatte i «God kveld Norge»-redaksjonen fra og med mandag 18. april.

- «God kveld Norge» har i over 20 år levert gode programmer og seertall på TV 2. Dette er et program som vi satser videre på, og hos Mastiff har programmet alle mulige forutsetninger for videre suksess, forteller programdirektør Jarle Nakken i TV 2.

Nakken sier de syv årsverkene nå overdras til Mastiff i det som heter «en virksomhetsoverdragelse». Det vi si at rettighetene og forpliktelsene knyttet til «God Kveld Norge»-redaksjonen overdras til tv-produksjonsselskapet sammen med rettighetene til å produsere programmet.

- Hva skjer med Dorthe Skappel, fortsetter hun i TV 2?

- Dorthe Skappel fortsetter i TV 2 som programleder, sier Nakken.

- Økonomi ingen motivasjon
Nakken sier videre at beslutningen om å flytte produksjonen ut av TV 2 henger sammen med TV 2s virksomhetsmodell som helt siden opprettelsen av kanalen i 1994 var en såkalt entreprisebedrift. Tanken var at TV 2 skulle kjøpe inn mesteparten av sine programmer fra eksterne tv-produsenter.

- Hvorfor kan ikke TV 2 produsere «God Kveld Norge» selv lenger?

- TV 2 er en entreprisebedrift som i utgangspunktet skal bestille sine programmer ute i det frie produksjonsmarkedet. Dette er en naturlig videreføring av dette, sier Nakken.

- Sparer TV 2 penger på dette?

- Det økonomiske har ikke vært noen motivasjon her.

«God Kveld Norge» var det eneste programmet som programavdelingen i TV 2 produserte selv. Alle andre egenproduserte programmer produserer i dag av aktualitetsavdelingen.

Vil satse på Dorthe:

Selv om TV 2 har bestemt seg for å sette bort produksjonen av God Kveld Norge sier programdirektør Jarle Nakken i kanalen at man fortsatt skal satse på programmet og programleder Dorthe Skappel. Her Nakken og Skappel samnmen med Mastiff-sjefen Kathrine Haldorsen.

Mastiff-sjef tidligere TV 2'er
Produksjonsselskapet Mastiff har ifølge TV 2 et av Norges mest erfarne redaksjonelle miljøer innen magasin-produksjon. Selskapet produserer blant annet «TV 2 hjelper deg», «Matkontrollen» og nå sist «Åsted Norge» for TV 2.

- Var det aldri noe tvil om at Mastiff skulle få kontrakten?

- Vi hadde flere inne men valgte til slutt Mastiff. Vi har hatt et veldig godt samarbeid med Mastiff på magasinområde og er trygge på at «God kveld Norge» går en lys fremtid i møte hos Mastiff, sier Nakken.   

I Mastiff sier administrerende direktør at de er «ydmyke for den tilliten TV 2 viser» tv-selskapet.

- Også gleder vi oss til å få så mange nye kompetente medarbeidere om bord i Mastiff, sier Haldorsen.

Haldorsen kjenner godt til programmet «God Kveld Norge» og programleder Dorthe Skappel. Hun har nemlig tidligere jobbet i TV 2 med blant annet kjendisprogrammet.

I en melding fra TV 2 sier programleder Dorthe Skappel at hun «er trygg på at dette er et riktig og viktig grep for å videreutvikle «God kveld Norge».

- Det er en god dag for «God kveld Norge»-redaksjonen. Både med at TV 2 ønsker å satse videre på programmet, og at Mastiff kommer i førersetet på videreutviklingen. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Dorthe Skappel.

Redaksjonen vil bli sittende i TV 2 sine lokaler til og med sesongens siste sending 20. mai. Mandag 22. mai flytter sju fast ansatte redaksjonelle medarbeidere over til Mastiff sine lokaler i Oslo sentrum.