Det svenske instituttet for reklame- og mediestatistikk (IRM) har publisert tall for fjerde kvartal i Sverige som slår alle rekorder. Det skriver Resumé. Takket være et sterkt fjerde kvartal endte omsetningen for hele året på 32,9 milliarder kroner, 0,1 milliarder mer enn i forrige toppår, som var i 2008.

- Endelig, sier vi på IRM, dette har vi ventet på. Etter krisen i 2009 har ikke medieinvesteringene lyktes med å nå opp til 2008-nivå før nå, sier Madeleine Thor i IRM i pressemeldingen.

Digitale medier øker mest og står alene for 13 milliarder kroner av omsetningen.

I Norge peker pilene motsatt vei. Da IRM la frem de norske tallene viste de en samlet omsetning på 18,7 milliarder kroner. Det tilsvarer en nedgang på 400 millioner eller 2,2 prosent sammenlignet med året før.

Les mer: Har kuttet reklamekjøp med én milliard på to år