Stian Blipp blir ny programleder på tv-industriens store festkveld «Gullruten».

- Dette er en jobb jeg har hatt lyst på lenge, sier Stian Blipp som gleder seg stort til å ønske velkommen til «Gullruten» i Bergen, den 13. mai i år.

I fjor var det komiker-duoen Cecilie Steinmann Neess og Jakob Schøyen Andersen som ledet showet. Det store prisutdelingsshowet går som vanlig fra Grieghallen i Bergen. Og Blipp er altså plukket ut til å lede det hele.

- Jeg gleder meg veldig til å lede Gullruten, dette har jeg faktisk hatt lyst til lenge, sier Stian Blipp.

Selv røper han at han er stor fan av de store showene, som «Oscars» og «Emmys». 

- Jeg elsker de store showene med alt det voldsomme, det elegante og glamorøse. Jeg har en del tanker om hvordan jeg skal gjøre jobben, det blir nok litt løsere snipp enn en del av de showene der, sier Blipp.

Blipp er ikke ukjent med «Gullruten». I 2013 vant han «publikumsprisen» på Gullruten etter en travel sesong som Idol-programleder.

- Det var stort å vinne den prisen, at seerne liker det du driver med er jo det viktigste, det er jo de vi lager tv for, sier den populære programlederen.

De nominerte til årets Gullruten kategorier offentliggjøres fredag 8. april i Oslo