Onsdag gikk «Idol»-sesongen over i en ny fase med første direktesendte semifinale. I løpet av fem semifinaler skal årets ti finalister plukkes ut. Hele sendingen, som ble delt opp av nyhetene og været, ble i snitt sett av 368.000 seere og hadde en andel på 20,9 prosent blant alle seere over 12 år. 

Det er på linje med tidligere onsdagssendinger av «Idol», men betraktelig lavere enn seertallene programmet har på fredager. Sist fredag fulgte 665.000 seere med.

Dette var siste gang i år at «Idol» sendes på en onsdag, forteller kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2.

- Det har ligget i planen hele veien å ha onsdag og fredag i innledende fase, deretter kun fredag. Nå begynner jo andre runde med vårpremierer, og det er vårt nye program «Bolig til salgs» som kommer inn neste onsdag, sier han til Kampanje.

Les også: En halv million så jaktstarten på «Idol»