Denne uken har vi besøk av Ole Morten Hauge i Google og Per Håkon Fasting i Schibsted i Kampanjecast. De to står på hver sin side i den beinharde kampen om det digitale reklamemarkedet. Kan Schibsted lykkes med sin egen annonseplattform og gjelder Google-mantraet «Don't be evil» virkelig også i møte med de norske mediehusene?

Mens mediehus som Dagbladet og TV 2 knytter seg til Googles plattformer, har Scibsted valgt å stå utenfor og oppfordre andre norske mediehus til alliere seg i konkurranse med de internasjonale gigantene.

Les mer: Schibsted-topp vil ha felles kamp mot Google og Facebook

- Vi lager veldig gode pølser og vi har vært vant til å ha pølsekokeren for oss selv. Så lenge vi kan beholde kontroll på pølseboden, vil vi gjerne gjøre det, sier Fasting i podkasten.

- Går man til sengs med Google, overlater man kontrollen til giganter som ikke nødvendigvis har dine beste interesser i topplokket til en hver tid, legger han til. 

Les også: Dagbladet inngår tech-samarbeid med Google

- Google setter brukeren først, men jeg kan forsikre Per Håkon om at jeg har våre partnere på publisistsiden i topplokket for å hjelpe dem i et krevende marked, svarer Ole Morten Hauge, som er strategisk partner lead i Google.

Hør hvordan diskusjonen utvikler seg her, og husk at du som alltid kan abonnere på og høre alle episodene av Kampanjecast på iTunes,  Acast eller andre steder du finner podkaster. Kampanjecast produseres av Rubicon for Kampanje.