I kveld ble årsmøtet til Norsk Redaktørforening avholdt på Bristol hotel i Oslo.

Tradisjonen tro ble det delt ut priser til redaktører som har utmerket seg spesielt i 2015. Priser i kategoriene årets meningsbærer, årets nyskaper, årets redaktør samt en hederspris ble delt ut.

Prisen for årets redaktør gikk til Ole Petter Pedersen, redaktør for Kommunal Rapport. De øvrige nominerte var Kjersti Sortland, ansvarlig redaktør i Budstikka, og Silje Hovland, redaksjonssjef i TV 2 Nyhetskanalen.

I juryens begrunnelse heter det:

«Prisvinneren er en svært erfaren journalist som leder både redaksjonen og seg selv utmerket i en digital medieverden. Årets redaktør bruker sin egen kompetanse på en rekke felter, men er like god til å dele sin kunnskap og til å støtte sine medarbeidere. Det er ikke alltid vanlig i dag at en sentral redaksjonell leder også makter og rekker over å produsere vesentlig og tung journalistikk selv, men det gjør Årets redaktør 2016 (...) Redaksjonelle produkter som Kommunebarometeret og Leverandørdatabasen gir oss kritisk journalistikk i en rekke medier - om en svær del av offentlig sektor med flere hundre milliarder kroner i spill årlig.»

Hederspris til Vårt Land-redaktør
Hedersprisen gikk til Helge Simonnes, redaktør i Vårt Land. 

«Vinneren av årets hederspris deler en annen hedersbevisning med Einar Gerhardsen, Gro Harlem Brundtland og Jens Christian Hauge, men har først og fremst vært lojal til den publikasjonen han brenner for, het det blant annet i juryens begrunnelse (...) Etter et kvart århundre takkes han av som sjefredaktør og administrerende direktør. Leserne mister en ambassadør for verdibaserte nyheter. Stortingspolitikerne mister - eller får fred fra – den mest utrettelige ambassadøren for pressestøtten. Noen er kanskje glade for det siste, men ingen kan nekte for at hedersprisvinneren har bidratt til økt mediemangfold.»

Susanne Kaluza kåret til Årets meningsbærer
Kvinneguiden-redaktør Susanne Kaluza fikk prisen Årets meningsbærer.

Siden Kaluza overtok som redaktør for Kvinneguiden har lesertallene økt, og temaene det skrives om endret seg. 

Les mer her: - La oss slutte å skrive om dritt

«Årets meningsbærer mener mye innenfor sitt utvalgte område. Dette er en modig redaktør som så absolutt våger å utfordre makten. Etter stortingsvalget i 2013 satte hun hele landet på hodet gjennom sin kamp for å bevare abortloven. Det endte med at rekordmange gikk i 8. mars-tog, og den 26. april i 2014 snudde regjeringen i spørsmålet om reservasjonsretten for leger (...) Da hun overtok redaktørstolen i Kvinneguiden sa hun blant annet nei til redaksjonelt innhold om slanking. I valgkampen satte hun fokus på underrepresentasjon av kvinner i politikken gjennom kampanjen #krysskvinnerinn. Hun er en ekte pippi», het det i juryens begrunnelse. 

Lei av å skrive om slanking- Om du vil gå ned i vekt kan du gå inn et annet sted. Vi tror ikke unge jenter trenger å høre mer om slanking, det har siden 80-tallet vært diskutert hvordan media bidrar til å påføre unge jenter kroppspress, vi vil ikke bidra til det, sa Susanne Kaluza på Presskonferansen i fjor.

Årets nyskaper-pris til Gard Michalsen
Prisen Årets nyskaper gikk til Gard L. Michalsen, stifter av- og ansvarlig redaktør for Medier24.com

«Årets nyskaper kom inn i journalistikken i lokalavisen Andøyposten bare ti  år gammel. I dag – 20 år senere – står han bak et av de mest spennende initiativene i bransjen. Med begrensede budsjetter, gratis distribusjon og basert på hyllevare, lanserte han sitt eget nettsted. I stort tempo, med smittende entusiasme og imponerende arbeidskapasitet, publiserer årets nyskaper også på eksterne plattformer», heter det i juryens begrunnelse.