Hele seks sendinger fra helgens vintersport på NRK1 samlet over én million seere. Aller mest sett var skiskytingsstafetten for menn på lørdag med 1.153.000 seere og en andel på 89,1 prosent. Også fellesstarten trakk hele 1.137.000 seere på søndag. Det ga en andel på 82,3 prosent. 

Helgas tredje mest sette sending var fra Ski Tour Canada på lørdag, da 1.046.000 fikk med seg jaktstarten. Det ga en andel på 61,4 prosent.

NRK holder på seerne også når vintersola har gått ned. VM-kvelden på lørdag trakk 1.045.000 seere og ble helgens fjerde mest sette program. NRK opptar alle de 20 øverste plassene på listen over helgens mest sette programmer.

- Blir målløs
- Det er nesten til å bli målløs av, sier sportssjef Rune Haug i NRK.

- Det kan virke som om interessen for skiskyting har nådd et nytt nivå i Norge. Det er helt fantastisk, legger han til.

- Hva tror du det skyldes?

- Det skyldes jo fantastiske utøvere som gir mye av seg selv når de stiller opp både for NRK og andre, og når de leverer de fantastiske prestasjonene som de gjør. Vi har brukt mye tid på å bygge opp dette mesterskapet i NRK og kan ta en liten del av æren. Det er utrolig mange dyktige medarbeidere i NRK som har jobbet med dette, så det er inspirerende å få sånne seertall.

- Er du overrasket?

- Jeg har gjennomgående vært litt overrasket over at tallene har vært litt høyere enn vi hadde trodd. Når det er så høye tall er det bare å ta en eksta kaffe i kantina.

- Blir det noe oppi kaffen?

- Det er mulig det blir fløte på enkelte.

Ingen nødhjelp for Robinson
NRKs vintersportdominanse skaper på ny trøbbel for TV 2. «Idol» raste nesten 100.000 seere på fredag, ned fra 511.000 seere til 419.000 seere på én uke. «Senkveld» holdt bedre på seerne, fra 468.000 til 440.000 seere.

TV 2-satsingen «Alt er lov» fikk en tøff start forrige uke med 170.000 seere og la bare på seg én tuseen til på andre episode forrige lørdag.

Også «Robinsonekspedisjonen» fikk det tøft på premieren søndag for én uke siden med 251.000 seere. Denne uken falt seertallet ytterligere til 236.000 seere. Det ga en andel på 14,1 prosent blant alle seerne over 12 år.

Les mer: TV 2 fikk bank i premierehelgen

«Det tredje øyet» falt fra 289.000 til 238.000 seere på andre episode.

Det gikk bedre for TVNorge på søndag, som hadde 388.000 seere på «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis», 478.000 seere på «Neste sommer» og 353.000 seere på «Helt perfekt».

- NRK-kraften har vært formidabel
Kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2 forteller at de venter på Total Screen Rating-tallene, som inkluderer web-tv-seing, repriser og opptak, før han feller en dom over forrige ukes seertall.

- Det blir spennende å se hvordan de er for både «Robinsonekspedisjonen» og «Det tredje øyet». Vintersesongen er over nå, så det blir også spennende å se inn mot påsken nå og neste søndag. Forhåpentligvis vil vi se en bevegelse i tallene i positiv retning. Det er ingen tvil om at VM i skiskyting på NRK og kraften de har hatt de siste par ukene har vært formidabel, sier han til Kampanje.

- Men det er ikke bare vintersport, dere taper også mot TVNorge på søndag. Har de fått et forsprang på dere?

- TVNorge er veldig sterke på søndagen. Vi skulle selvfølgelig ønske oss høyere tall enn vi har nå, og vi håper vi ser en bevegelse i seermassen når vinteresesongen er ferdig. Så får vi gjøre oss status om noen uker. Vi har et stort håp om at seertallene øker.

TV 2 hadde også sport på programmet i helgen. 88.000 fulgte Tippeliga-starten mellom Ålesund og Stabæk på TV 2 Zebra på fredag. 99.000 så Start-Lillestrøm på søndag på samme kanal.