Påsken er ensbetydende med krim for mange tv-seere. Både NRK og TV 2 satset på nye krimserier i år, og ikke overraskende var det NRK som stakk av med flest seere.

Aller flest seere var det den britiske krimserien «Nedgravde hemmeligheter» som trakk. I snitt 565.000 så alle seks episoder, som ble sendt i løpet av tre dager i påsken på NRK1.

«Unge inspektør Morse» samlet et snitt på 484.000 seere på samme kanal og 438.000 seere så «Ingen utvei».

TV 2 nådde ikke like høye seertall med sine satsinger. «And Then There Were None», som er basert på den klassiske Agatha Christie-romanen, hadde et snitt på 320.000 seere på førstegangvisning og 387.000 seere inkludert opptaksseing.

«The Night Manager» samlet sammen 251.000 seere på førstgangvsining og 328.000 seere når man teller med opptaksseingen.

- Det er mye krimserier i påsken, så det blir spennende å se totaltallene inkludert nett-tv-seing, spesielt for «The Night Manager» som har vært en stor snakkis gjennom uken. Det vil ikke overraske meg om tallene blir høyere, sier kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2.

NRK har alle de 20 mest sette programmene i påsken. Det er ikke krim, men quiz, som topper listen. Påskenøttene på langfredag samlet 838.000 seere foran tv-skjermen og ble dermed påskens mest sette tv-program.

Andre påskedag bød også på et knippe norske tv-premierer og bedre tall for TV 2.

Les mer: Kloppens kjendiskveld satte ny rekord