I går var det duket for tre premierer på TV 2. Det var «Jaget» som startet premiererekken kl. 20. Quizprogrammet har tatt over sendeflaten til «Bolig til salgs», som ble tatt av lufta etter at seertallet sank til 141.000, men klarte ikke å løfte flaten. 132.000 seere fikk med seg gårsdagens program. Det ga en andel på 10,6 prosent.

«Det er lov å være blid» med Else Kåss Furuseth samlet 227.000 seere og en andel på 15,1 prosent kl. 21.40. Det er kraftig ned fra premieren i fjor vår, som hadde 402.000 seere.

Heller ikke «Meglerne» klarte å hente tilbake seerne fra forrige sesong, som ble sendt i 2014. 253.000 så gårsdagens sesongpremiere. Det ga en andel på 18,5 prosent til TV 2. Første sesong hadde et snitt på 361.000 seere, inkludert opptaksseing.

- Selv om det i går var lav tv-seing så er dette seertall for førstegangsseing som vi ikke er fornøyde med. Dette er programmer som vi fortsatt har stor tro på, og som vil løfte seg når vi får total-tallene som inkluderer opptak og TV 2 Sumo om en uke, sier programdirektør Jarle Nakken i TV 2.

Heller ikke tv-sjef Thomas Høiby i mediebyrået Mindshare er fornøyd med premierene.

- På meg virker det som om sterk konkurranse fra NRK gjorde det litt vanskelig. Jeg er ikke så veldig imponert over disse tallene og skulle gjerne sett at de var høyere, sier han til Kampanje.

Les mer: TV 2s idrettshelter slått av fotballgutta

Les også: Kloppen satte ny rekord

TVNorge satte i gang en ny sesong av «Brille» i går kl. 21.30. Programmet trakk 230.000 seere, altså 3.000 flere seere enn konkurrenten TV 2 i samme tidsrom.

Det går ikke like bra for nysatsingen «Mitt kjøkken ruler», som går fire dager i uka kl. 20.30. 126.000 så gårsdagens episode, som er litt flere enn de 110.000 som fikk med seg premieren på mandag.

- Vi er strålende fornøyde med premieren på «Brille». «Mitt kjøkken ruler» er et helt nytt format og skal gå fire ganger i uken, så her skal vi ha litt is i magen, sier kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i Discovery.

- Sett i lyes av TV 2-tallene, så er ikke det så gærent. TVNorge og TV 2 er på høyde med hverandre, og så har du NRK i en annen liga. Jeg skulle gjerne sett at flere av de ikke-kommersielle seerne ble med over, men jeg er spent på hvor mange som ser dette på andre dingser. Det blir mer og mer bare deler av sannheten vi snakker om når vi snakker om tv-tallene, sier Høiby.