Etter over 20 år som helt eller delvis eier av Ytringen Avis AS i Ytre Namdal har styret i Trønder-Avisa besluttet å selge sin eierandel i selskapet til medieinvestor Odd Øie.

- Vi tror det er bra for selskapet at man får en eier som kan bidra til videreutviklingen av Ytringen, sier adm. dir. i Trønder-Avisa, Arve Løberg i en pressemelding.

- Konstruktive samtaler
Trønder-Avisa kjøpte Ytringen Avis med virkning fra 1. januar 1994 av Eigil Hyldmo, som i sin tid grunnla avisa med hovedkontor på Kolvereid. For vel 10 år siden solgte Trønder-Avisa vel halvparten av selskapet til Helgelands Blad og til en del lokale aksjonærer.

- Allerede den gang signaliserte ledelsen i Trønder-Avisa at vi mente det var riktig å selge seg helt ut av Ytringen. Men vi valgte å beholde 47 prosent av aksjene i selskapet fram til nå. Etter at vi kjøpte Namdals-Avisa i fjor har det vært enda viktigere å få avklart eierforholdet i Ytringen. Vi har hatt konstruktive samtaler med Helgelands Blad og Odd Øie, som er en av eierne i Helgelands Blad, sier Løberg.

Øie: - Har tro på avisen
Øie eier aksjer i flere aviser, som for eksempel Budstikka, Eidsvolds Blad, Helgelands Blad og Os og Fusaposten. Medieinvestoren har også aksjer i Schibsted og Polaris Media. Han har rundt 175 millioner kroner i egenkapital i investeringsselskapet Amble Investment og selskapet er nærmest gjeldfritt.

- Vi har opplevd Trønder-Avisa som en god samarbeidspartner, men har forståelse for at de ønsker å bruke sine krefter på integrasjonen mellom Trønder-Avisa og Namdals-Avisa, sier Odd Øie, som formelt kjøper Trønder-Avisa sin eierpost med virkning fra 1. april 2016.

Nå starter jakten på ny sjef for lokalavisen.  Daglig leder og redaktør Tor Ludvigsen slutter i selskapet til sommeren og det er satt i gang en prosess med å rekruttere ny leder til selskapet.

- Vi har tro på Ytringen i et distrikt hvor det er god vekst og en solid utvikling i hele den maritime sektoren, sier Odd Øie, som er godt kjent i Namdalen som mangeårig investor i distriktets eneste børsnoterte selskap, Namsos Trafikkselskap.