Åshild Mathisen (41) er ansatt som ny sjefredaktør og administrerende direktør i Vårt Land. Det opplyser Vårt Land i en pressemelding.

Hun kommer fra stillingen som direktør for samfunnskontakt i NRK. Mathisen har bakgrunn som utviklingsredaktør i Vårt Land, kommentator i aviser som VG, DN og Morgenbladet. Hun har også vært kommunikasjonsrådgiver for KrFs stortingsgruppe og politisk rådgiver i Miljøverndepartementet.

Les også: Blir ny NRK-direktør

-Vi er svært fornøyd med å ha fått en visjonær leder i denne rollen, sier Per Magne Tveiten, styreleder i Vårt Land, i meldingen.

- Åshild Mathisen har en bred redaksjonell erfaring og har svært god kjennskap til vårt marked. Mediebransjen står overfor store endringer, og vi mener at Mathisen har de beste forutsetninger for å lede Vårt Land inn i en ny tid.

Hun gleder seg til å ta fatt på jobben i Vårt Land.

 - Vårt Land er et avisprosjekt jeg er glad i, og tror det er stor  bruk for fremover, sier Mathisen. 

- Mitt mål er at vi skal være best på å undersøke, forklare og debattere brytningene mellom tro og samfunn. Vårt Land skal være en tydelig nisjeavis i mediefloraen, men med et bredt samfunnsprosjekt - og på alle plattformer. Vi skal være en raus møteplass for mangfoldet av kristne, og for hele tros- og livssyns-Norge. Vårt Land skal også bringe viktige religionsdebatter inn i offentligheten, sier hun.

Mathisen begynner som sjefredaktør og administrerende direktør i Vårt Land 1. mai.