«Kongen på haugen», der tolv norske kjendiser kjempet om å være best i alt, var en av fjorhøstens største satsinger på TV3. Nå kjemper formatet om pris på International Format Awards, som deles ut i forbindelse med MIP Formats, rett i forkant av den store tv-messen i Cannes neste uke. Det er Plan-B TV som har utviklet og produsert konseptet.

Dette er veldig hyggelig og gøy. Dette er vårt første egenutviklede realityformat, og da er det jo ekstra gøy at vi sammen med TV3 får oppmerksomhet ute i verden. Det er solgt opsjoner til noen land og vi håper at dette kan gjøre at det blir enda større interesse, sier daglig leder Pål Huuse i Plan-B TV.

Plan-B TV står har også bak produksjonen av «Tjukken og lillemor» og «Truls - Oppdrag Norge» med Truls Svendsen og «Senkveld med Thomas og Harald».

«Kongen på haugen», eller «Best In Everything» som er det internasjonale navnet, er nominert i kategorien for beste konkurransedrevet reality. Der kjemper MTG og Plan-B TV mot formatene «The Outlet Challenge», «Bear Grylls: Mission Survive» og «School for Husbands».

- Hva tror du om vinnersjansene?

- Det er vanskelig å si. Bear Grylls er også nominert for ITV, så dette er store programmer for store kanaler. Det er veldig gøy for oss som et lite norsk selskap å være med, men det er klart det hadde vært gøy å vinne også når man er kommet opp blant fire utvalgte i kategorien, sier Huuse.

Programmet åpnet godt på TV3 i fjor med 141.000 seere, men utover i sesongen falt seertallet til under 100.000. Huuse viser til TV3 for kommentarer om programmets videre skjebne i Norge.

Les mer: - Tv-kanalene ikke tjent med «humorkrig»

Programdirektør Andreas Bakka Hjertø i MTG TV vil verken bekrefte eller avkrefte om programmet er lagt på is.

- Det er under evaluering om vi skal lage flere sesonger eller ikke. Vi er fornøyd med produksjonen, men skulle gjerne ha sett at den hadde truffet enda flere seere, sier han til Kampanje.

Han mener nominasjonen er en klapp på skulderen til den nroske produksjonsbransjen.

- Det viser at utviklingen av formater i Norge er i verdenstoppen og at man kan utvikle formater vel så godt i Norge som i England og USA, sier han.