Mandag kveld var det premiere på andre sesong av «En kveld hos Kloppen», der Solveig Kloppen hadde fått besøk av Dorthe Skappel, Kjetil Aamot og Vebjørn Sand.

460.000 seere fikk med seg programmet på TV 2. Det ga en andel på 28,6 prosent blant alle seere over 12 år. 363.000 så fjorårets premiere, som ble sendt i januar. Den gangen ga det en andel på 21,9 prosent. Ingen av fjorårets episoder hadde mer enn 417.000 seere.

- Dette er vi selvfølgelig strålende fornøyde med. Den gjestfriheten og varmen Solveig Kloppen viser overfor gjestene sine smitter igjen over på seerne. Dette er en veldig hyggelig start på premeireuken, sier kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2 til Kampanje.

«Top Chef» avsluttet sesongen med 238.000 seere tidligere på kvelden.

«En kveld hos Kloppen» er den første av en rekke premierer på TV 2 denne uken. Også «Best av de beste», «Det er lov å være blid», «Meglerne» og «Kroppen din» skal på lufta de kommende dagene. I tillegg erstatter «Jaget» programmet «Bolig til salgs», som ble tatt av lufta på grunn av dårlige seertall.

Les mer: Tar TV 2-program av skjermen

Også TVNorge hadde premiere i går, på «Mitt kjøkken ruler». 110.000 så første episode av nysatsingen.

- Vi setter dette på kontoen for påske og tøff konkurranse fra Top Chef-finalen. Dette er et helt nytt format og det er duket for ny episode allerede i dag. Vi håper på et løft da, sier kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i TVNorge og Discovery Networks.  

I «En kveld hos Kloppen» fortalte Dorthe Skappel om sin vonde opplevelse under OL i Sotsji i 2014, da hun var satt til å kommentere kunstløp.

- Jeg var sinna på TV 2. Jeg var rasende på TV 2. For det er noe med at du gir meg – unnskyld uttrykket – faen ikke et mandat og så står du ikke inne for det etterpå. Da står du opp for meg og sier at det var dette mandatet hun fikk. Det var det vi ville at hun skulle gjøre. Vi gjorde en feil, vi skulle ikke gjort det. Men hun har gjort den jobben vi ba henne om å gjøre. Og når de ikke sto i ryggen på meg da, helvete ta dem, altså, sier Skappel i programmet.

Les mer: Skappel mener hun ble sviktet av TV 2