Tidligere i dag kunne Kampanje melde at det Stavanger-baserte produksjonsselskapet TVP Broadcast skifter navn til Screen Story. Selskapet ble sist høst kjøpt opp av TV 2-eide Screen Media.

Screen Media er TV 2s nysatsing innen moderne tv-produksjoner for kringkasting og strømming og skal være et operativt produksjonsselskap og skal i tillegg til å levere produksjoner til den etablerte tv-bransjen, jobbe med produksjoner for offentlig og privat sektor.

- Vi gleder oss over de endringene som nå skjer. Fra og med i dag skal vi hete Screen Story. Samtidig skal vi ta med oss all den erfaring som vi har fått gjennom godt over 30 år i bransjen, sa administrerende direktør Tommy Aase i Screen Story tidligere i dag.

Les mer her: TV 2-eid selskap skifter navn

Klaget til Foretaksregisteret
En som ikke er så fornøyd med navnebyttet, er produsent og regissør, Elisabeth O. Sjaastad, som startet og driver produksjonsselskapet Screen Stories. Hun har klaget inn Screen Story for Foretaksregisteret.

- Navnet kan lett forveksles med mitt og er registrert med samme næringskode. Mitt produksjonsselskap Screen Stories har eksistert siden 2000 og har produsert filmer som er vist på blant annet TV2 og NRK, YLE (finsk allmennkringkaster, red.anm.) og på filmfestivaler i hele verden, sier Sjaastad til Kampanje.

Sjaastad forteller at hennes advokat nå vil ta saken videre.

- Selskapet mitt har eksistert i 15 år og TV 2 har til og med vist flere av filmene mine. Det er spesielt å gå ut i mediene og lansere et navn uten å gjøre undersøkelser. Om TV 2 hadde gjort litt research i eget arkiv hadde de oppdaget at det allerede finnes et selskap med samme navn.

- Hva ser du for deg som en løsning?

- At de døper om selskapet til noe annet. Vi er i samme bransje, da kan vi ikke hete det samme. 

- Gjorde research:

Tidligere i dag gledet Tommy Aase seg over navnebytte til Screen Story. Nå er han klaget inn til Foretaksregisteret for navnevalget.Han svarer med at det ble gjort research i forkant av navnebyttet.

- Vi har gjort søk
Administrerende direktør i Screen Story, Tommy Aase, sier til Kampanje at det ble gjort research i forkant av navnebyttet. 

- Før navnendringen gjorde vi søk, og fant ut at det var noe som het Elisabeth Sjaastad Screen Stories. Søkene våre viste at det tilsynelatende ikke har vært noe aktivitet siden 2007. Verken på websiden eller firmaregistrene.

- Hva tenker du om klagen til Foretaksregisteret?

- Vi mener vi har gjort en del søk. Hadde det vært et selskap som heter Screen Stories AS, så hadde vi sett det, men vi fant et enkeltpersonsforetak som alle søkemotorer forteller oss at det tilsynelatende ikke er noe aktivitet på. Brønnøysund har godkjent navnendringen, så de syns heller ikke det var for likt, sier han.

- Tviler på at klagen vil føre frem
Advokat i Onsagers, som spesialiserer seg på blant annet varemerke og opphavsrett, Andreas Sætre Hanssen, har liten tro på at klagen vil føre frem.

- Det eldre firmanavnet består i hovedsak av navnet på personen. Dette vil tvilsomt gi en enerett til "Screen Stories", eller lignende navn.

- Begge navnene i denne saken er såpass lite distinktive at de ikke kan forvente noen enerett til kjennetegnet "Screen Stories" eller "Screen Story" uten registrering i varemerkeregisteret eller innarbeidelse av navnet alene.