Schibsted har satt opp et klimaregnskap og funnet at brukthandel gjennom konsernets fem største markedsplasser har spart samfunnet for 12,5 millioner tonn CO2 i 2015.

- Klimaforandringene er et av de viktigste spørsmålene i vår tid. Jeg er stolt av resultatet, tallene er virkelig imponerende. Schibsted har moderne, digitale markedsplasser i 30 land som gjør det enkelt for våre brukere å kjøpe og selge brukte varer. På den måten kan vi alle bidra til et bedre miljø, sier Rolv Erik Ryssdal, CEO Schibsted Media Group, i meldingen.

Resultatet bygger på en beregning som IVL Svenska Miljöinstitutet har gjennomført på bakgrunn av statistikk fra Finn i Norge, Blocket i Sverige, Leboncoin i Frankrike, Subito i Italia og Vibbo i Spania. Tjenestene har til sammen over 46 millioner unike brukere månedlig.

Regnestykket viser at Finn.no står for en besparelse på 0,5 tonn CO2 i fjor. Den største besparelsen står franske Leboncoin for, med 7,1 tonn CO2.

Beregningen er basert på forutsetningen om at hvert solgte brukte produkt erstatter produksjonen av et tilsvarende nytt produkt, samt avfallshåndtering av produktet.