Flere norske mediehus har de siste par årene rullet ut sine satsinger på innholdsmarkedsføring. Mens VG, Aftenposten og Dagbladet er i full gang, så har Adresseavisen i Trondheim  vært noe avventende.

Men nå har Adresseavisen bestemt seg for å trå til for å skaffe mediehuset nye inntekter. Atle Bersvendsen er ansatt som kommersiell innholdssjef. 

- Ja, etter nesten 20 år som journalist, avdelingsleder, redaktør for adressa.no og nå sist prosjektleder for nysatsingen trd.by, så går altså veien videre til kommersiell side. Ny stilling er kommersiell innholdssjef i Adresseavisen, med strategisk og operativt ansvar for å bygge opp en satsing som skal foreslå, produsere og distribuere kommersielt innhold av høy relevans og kvalitet for våre kunder og lesere, både på nett og i papiravisa, forteller Bersvendsen til Kampanje.

Les også: Mørseth: - Dette må vi være best i verden på

- Har store ambisjoner med satsingen
Han gleder seg å jobbe med noe helt annet etter mange år i redaksjonen.

- For meg er det slik at jeg tror dette er en viktig jobb for Adresseavisen, i tillegg til at det er en utrolig spennende mulighet for meg personlig å kunne lære helt nye ting etter mange år i journalistikken. Da er det jo ekstra flott å kunne bruke redaksjonell og digital kompetanse inn på et nytt område, sier han.

Innholdsmarkedsføring ventes å vokse kraftig i Norge i årene framover. Adresseavisen, som er flaggskipet i Schibsted-dominerte Polaris Media, vil ha sin andel av kaken.

- Satsingen i Adresseavisen innebærer store ambisjoner og vil gradvis utvides både med bemanning og nye produkter. Å optimalisere kommersielt innhold bedre, analysere, A/B-teste og nå ut til kunder raskere (sanntidsperspektivet), samt smart bruk av sosiale medier, er nok noen av nøkkelordene for kommersielt innhold hos oss i tiden fremover, forteller Bersvendsen.

- De yngre brukerne er vant til å navigere
I mediebransjen har det vært svært sylskarpe ordvekslinger mellom tilhengere og motstandere av innholdsmarkedsføring, også kjent som content marketing. 

- En redaksjonell gjøkunge som er ikledd et fjollete navn fra den anglofiserte språket i PR- og konsulentbransjen, og som på norsk like godt kunne ha fått navnet reklamejournalistikk, skrev VG-profil Anders Gievær i kommentaren «Journalistikk på tilbud».

Det var før VG selv gikk tungt inn i markedet, anført av kommersiell Jonas Ibsen Brynildsrud og innholdssjef i Svein Arne Haavik i VG Partnerstudio. VG-satsingen på content marketing er blitt klaget inn for og felt av Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Les også: Content marketing-satsing skaper VG-splid

Les også: Torry Pedersen: - Jeg står her som en spedalsk

Atle Bersvenden er ikke blitt skremt av striden.

- Å jobbe med nye former for kommersielt innhold har jo vært omstridt i norske mediehus, men med mer sentrale kjøreregler og riktig merking av kommersielt innhold så synes det vel som om selv de argeste kritikerne i alle fall ser at det går an å jobbe sammen om gode løsninger. Jeg tror vel spesielt de yngre digitale brukerne også er vant til å navigere mellom redaksjonelt og kommersielt innhold på en helt annen måte, sier Bersvendsen.

- Under enormt press
Han mener bransjeutviklingen presser norske mediehus til å skaffe seg nye inntekter.

- Tradisjonell annonsering i papir og digital annonsering er under et enormt press, og det er viktig for Adresseavisen – og andre mediehus – å se etter nye inntekter. Med snart 250 år bak oss som mediehus og nå med samtidig kunne lansere nye kommersielle produkter på en godt etablert digital plattform, så har vi en posisjon og kompetanse i vårt område som vi tror kundene vil etterspørre,  sier han.

Les også: Avisfall på nær ti prosent

Les også: - Content marketing i sosiale medier blir det neste store