I dag bestemte TV 2 seg for å fornye kontrakten med Hotel Cæsar med 50 nye episoder. De nye episodene skal imidlertid kun sendes på TV 2s strømmetjeneste TV 2 Sumo, skriver kanalen i en melding. Endrende seervaner og økt satsning på eksklusivt innhold på TV 2 Sumo skal være årsaken til avgjørelsen.

- Dette er ingen nedskalering av Cæsar, konsumering av tv-drama er i forandring og TV 2 tilpasser seg deretter. Jeg synes det er utrolig bra at det nettopp er Cæsar man gjør denne transformeringen med, sier dramasjef i TV 2 Christopher Haug i meldingen.

Avgjørelsen faller et år etter at TV 2 tok en innspillingspause i serien som har blitt produsert siden 1998 for å vurdere seriens videre skjebne. Den gangen jobbet kanalen blant annet med å utvikle alternative såpeserier.

Les mer: Vil ha ny TV 2-såpe

I mai i fjor bestemte TV 2 seg for å bestille episoder ut 2016. Nå blir det altså minst 50 ytterligere episoder av serien, men etter julen 2016 må tilhengerne på TV 2 Sumo for å få med seg fortsettelsen.

- Hotel Cæsar har vært og er fortsatt et fantastisk eventyr. Det at serien har preget norsk tv-drama i over 17 år, sier sitt. Cæsar har alltid vært en innovativ serie og etter så mange fantastiske år er det tid for å tenke nytt. Vi ser at serien er veldig populær på TV 2 Sumo, mens antall seere på den lineære visningen har gått nedover de siste årene. Jeg håper og tror at dette kan føre til at Cæsar får et enda lengre liv, sier Haug. 

Les også: TV 2 fortsetter med Hotel Cæsar