11. mai deles Årets Mediepriser ut i Bergen. I alt er 15 aviser blant de nominerte, og blant dem er aviser som VG, som i fjor vant en rekke priser, blant annet hovedprisen Årets avis.

Juryen har i år vurdert over 300 innkomne bidrag, og har bestått av Ole Bjørner Loe Welde, Romsdals Budstikke, Suzanne Kaluza, Kvinneguiden, Sigmund Nordal, Dagbladet og Trine Ohrberg-Rolfsrud, MBL.

Kategorien Årets Avis er i år endret til å omfatte både nett og papir. Bidrag som er sendt inn her skal derfor juryeres av tre ulike juryer. Først avisjuryen, så digitaljuryen og til slutt av hovedjuryen. Nominerte i denne klassen offenliggjøres sammen med digitalnominasjonene 14. april.

Se alle de nominerte her!

VG-redaktør Torry Pedersen mottok prisen for Årets Avis i fjor av daværende kulturminister Thorhild Widvey. Pedersen la ikke skjul på gleden over at hans mediehus tar med seg hele åtte priser - deriblant to hovedpriser.

- Tusen takk til en utrolig generøs jury. Tusen takk til alle ansatte i VG som jobber døgnet rundt for å utvikle oss. Tusen takk til de 2,4 millioner nordmenn som hver dag lar seg bevege, begeistre, forarge, irritere, underholde og informere. Det er samme for meg, bare de ikke er likegyldige, sa en entusiastisk Pedersen fra scenen i Bergen.

Les mer: VG knuste konkurrentene