Til høsten er det startskudd for et nytt programkonsept på TV 2; «The Stream». Dette er et helt nytt og norskutviklet konsept fra Monster Format og TV 2, og som består av en musikkonkurranse der man sammen med tre plateselskaper og strømmetjenesten Spotify skal oppdage og skape nye artister. De tre plateselskapene er Universal Music, Sony Music og Warner Music.

Nå er det bestemt hvem som skal finne og utvikle artister på vegne av plateselskapene; Espen Lind, Marion Ravn og Cato Sundberg fra Donkeyboy.

- «The Stream» benytter seg av de samme mekanismene som får frem nye artister i dag, og oppleves derfor som ganske virkelighetsnært. Som representant for Universal, mitt eget plateselskapet gjennom over 20 år, kan jeg heller ikke bare gå etter egen smak - jeg må klare å se et større bilde, blottlegge nervesystemet og være åpen for å la meg treffe av musikk som jeg vanligvis kanskje ikke har et like sterkt forhold til personlig. Jeg håper jo jeg har en musikkforståelse i bunn som både jeg, Universal og artistene vil kunne nyte godt av, sier Lind i meldingen.

Deltakerne i «The Stream» skal laste opp sine bidrag på et nettsted hvor de 100 mest strømmede artistene går videre til en showcase for plateselskapene. Universal, Sony og Warner signerer gjennom sine artistutviklere tre artister hver som de tar med seg inn i finalerundene. I finalerundene opptrer de signerte artistene live i hver sending, og låtene deres gis ut på Spotify hver uke. Den som strømmes mest gjennom uka, leder finalerunden uka etter.