Navn: Sigvald Sveinbjørnsson

Alder: 35 år

Stilling/firma: Påtroppende sjefredaktør og daglig leder i Bergensavisen.

- Bypåske eller fjellpåske?

- Vi har aldri klart å planlegge påskeferien i vår familie. Den kommer like bardus hvert eneste år, så påsken er ingen stor høytid for oss. I år blir det vel en blanding av bypåske og fjellpåske. Vi skal sikkert besøke venner og slekt rundt omkring. Jeg regner med at det helt sikkert blir nydelig vær.

- Hva har du i sekken av mat og drikke på påsketuren?

- Min kone insisterer på lammelår, noe jeg for så vidt ikke har noe imot, men jeg irriterer meg over at vi skal spise det utenfor sesong. Da hjelper vi bare bøndene med å bli kvitt overskuddslageret. I påsken er det jo sesong for egg og spekemat, og da passer det godt med mye lokalprodusert øl, som det er et veldig bra utvalg av på Vestlandet. Ja, jeg vil slå et slag for norsk lokalprodusert øl, i motsetning til heftige rødviner og lammelår.

- Påskekrim på skjerm eller i perm?

- Jeg leser veldig lite krim, men jeg møtte nylig bergensforfatter Jørgen Jæger. Han har skrevet en bok som heter Monster, og den skal jeg lese! Det blir den første krimboken jeg leser på lang tid. Når jeg først har sjansen, må jeg komme med en anbefaling. En svensk forfatter ved navn Stefan Spjut har skrevet boken Stallo, en alldeles glitrende bok. Den skulle jeg gjerne lest på nytt. Men når vi først snakker om påskekrim, så må det sies at påsken er en helkommersiell høytid.  Forlagsbransjen lanserte krimmen  på 60-tallet og bøndene kom drassende med lammet på 50-tallet. Hva vi ser på av krim på tv? Vi har nok gitt opp å se på sånne klassiske krimserier på tv. Det er jo blitt så mye annet å se på, så lineær-tv sliter. Men det er like greit, for det er ikke noe savn.

- Bør staten finansiere nyheter på TV 2?

- Oj, det er et veldig vanskelig spørsmål! Jeg håper inderlig at nyhetsproduksjonen i  TV 2 fortsetter å være i Bergen og at  TV 2 fortsetter med å ha mange dyktige journalister, som er et helt nødvendig korrektiv til NRK. Finansieringen er en ordentlig hodepine, men jeg orker ikke å ta på meg den i dag.

- Er Facebook en venn eller fiende av norske mediehus?

- Det er også et veldig godt spørmmål. Facebook er først og fremst en konkurrent, fordi de konkurrer om brukernes tid og og oppmerksomhet. I stedet for å bry seg så mye om Facebook, burde heller avisene konsentrere seg om hvordan vi skal konkurrere om leserne. Vi må lage så fordømt gode artikler som mulig, leserne må ha nytte av både innholdet og annonsene. Jobben er ikke blitt enklere de siste årene. Jeg ser at mange tar til orde for at Facebook skal betale skatt, men det er jo ikke så enkelt. Facebook og Google har kommet for å bli. De er konkurrenter, ikke venner eller fiender.

- Hvor mange digitalabonnement har du i dag?

- Jeg har veldig mange. Av aviser er det BA, BT og DN jeg abonnerer digitalt på. Som bergenser er det åpenbart at man må abonnere på BA, ja, og kanskje BT også. Hehe. Jeg har også flere strømmetjenester, som Spotify, Netflix og TV 2 Sumo. Jeg vurderer HBO, men jeg vet ikke om rekker over mer. Hver gang jeg går lei av Netflix, så kommer det et eller annen tilbud om noe som gjør at jeg fortsetter. Netflix har for øvrig full kontroll over mine barn. Jeg  tør ikke å tenke på  hva som skjedde i hjemmet hvis Netflix streiket.

I Påskequizen setter Kampanje bransjeprofilers mediekunnskaper på prøve i et uhøytidelig quiz-mesterskap. Slik gikk det da Sigvald Sveinbjørnsson tok quizen:

- Hvilke to aviser økte opplaget mest i fjor?

- Klassekampen var en av vinnerne, men den andre husker jeg ikke.

Delvis riktig, dermed gis ett poeng under tvil. Riktig svar er Klassekampen og Aftenposten Junior.

- Hvilken annonsør vant Gullfisken i år?

- Av en eller annen merkelig grunn ble jeg sittende og se på sendingen denne gangen. Jeg skjønner ikke hvorfor, fordi jeg synes det er utrolig kjedelig. Det må ha vært vært kjedelig hjemme den kvelden. Jeg tror vinneren var Kreftforeningen!

Riktig.

- Hvem skal vise OL i 2018?

- Det var Discovery som snappet rettighetene, de kommer for fullt nå.

Riktig.

- Hva heter skuespilleren som skal spille Harry Hole?

- Jeg har det i pannebrasken. Det er en amerikaner som jeg tror har vært i Bergen og gjort noen innspillinger. Jeg synes han er en kjedelig skuespiller, det går 16-17 av denne typen på dusinet. Navnet husker jeg ikke.

Det gir null poeng. Riktig svar er Michael Fassbender.

- Hvor mange lesere har Sophie Elise daglig?

- Det tror jeg at jeg vet. Jeg skrev en kommentar under tittelen Rosa løgn om Norske Folkehjelp-kampanjen og Sophie Elise. Jeg mener å huske at hun har imponerende høye tall. 40.000 daglige brukere, kan det stemme? Hun har en betydelig mediekanal.

Godkjent. Riktig svar er 50.000.

Her er fasiten for Sigvald Sveinbjørnsson i Kampanjes påskequiz: