Oppretting av Facebook-sider og annonsering her, er viktige virkemidler for regjeringen i kampen mot asylstrømmen. Det skriver Dagbladet.

- Vi har så langt brukt 41 163 kroner på fremming av innlegg på Facebook. Det er satt av 800 000 kroner til informasjonstiltak i 2016, men vi har ikke detaljerte planer for hvor mye av dette som skal brukes på Facebook, skriver kommunikasjonsavdelingen til Justis- og beredskapsdepartementet til Dagbladet.

Facebook-gruppen «Stricter asylum regulations in Norway» ble lansert i november i fjor, og har nå rundt 28.000 følgere. Innvandrings- og integreringsminister, Sylvi Listhaug fra Frp er fornøyd med satsingen på Facebook.

- Vi mener at vi gjennom Facebook-siden får ut viktig informasjon som vi ser blir lest av mange. Det er vanskelig å vite hvilken effekt siden har, men gjennom denne siden får vi sendt et tydelig signal om at Norge har strammet inn regelverket. Vi vet at slike signaler har stor effekt, sier Listhaug til Dagbladet.