TV 2 møter konkurranse fra alle kanter i helgen. Ikke bare skaper vintersporten på NRK kladdeføre for et knippe av TV 2s største satsinger - i helgen mistet «Idol» nesten 100.000 seere - også TVNorge har blitt vanskelig å slå med sin gullrekke på søndager.

Både «Robinsonekspedisjonen» og «Det tredje øyet» mistet seere fra et allerede lavt nivå på søndag. «Robinsonekspedisjonen» falt fra 251.000 til 236.000 seere. «Det tredje øyet» falt fra 289.000 til 238.000 seere.

TVNorge hadde 388.000 seere på «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis», 478.000 seere på «Neste sommer» og 353.000 seere på «Helt perfekt».

«Neste sommer» ble i tillegg det mest sette programmet på kommersiell tv denne helgen.

- TVNorge er veldig sterke på søndagen. Vi skulle selvfølgelig ønske oss høyere tall enn vi har nå, og vi håper vi ser en bevegelse i seermassen når vinteresesongen er ferdig. Så får vi gjøre oss status om noen uker. Vi har et stort håp om at seertallene øker, sier kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl til Kampanje.

Les mer: NRKs gullrush skapte ny trøbbel for TV 2

Tv-sjef Thomas Høiby i mediebyrået Mindshare deler ikke TV 2s optimisme.

- Det ser ut som Discovery Networks har tatt søndagen fra TV 2. «Robinsonekspedisjonen» med 236.000 seere står ikke imot TVNorge i det hele tatt, sier han til Kampanje.

Han er imponert over hva TVNorge har fått til på søndager og tilsvarende bekymret for TV 2.

- Det er ikke bra altså. Dette er ikke TV 2-tall, det er gamle TV3-tall, sier han om «Robinsonekspedisjonen».

- Tror du TV 2 og «Robinsonekspedisjonen» kan komme tilbake?

- Nei, jeg tror ikke det. Ikke etter to runder med dårlige seertall og den seingen som TVNorge har nå. De får kanskje en liten forbedring, men jeg tror ikke vi ser de store tallene der før man nærmer seg finalen. Det kan være at flere ser det på TV 2 Sumo, sier han.

I Discovery Networks er de godt fornøyde med den foreløpige stillingen i tv-konkurransen på søndager.

- Det er veldig gøy å se at søndagen fortsatt står seg så bra, og at humorprogrammene er blitt noen av våre aller største flaggskip, sier kommunikasjonsdirektør Espen Skoland.